El 3r Sector demana amb urgència EPI’s i tests ràpids per als serveis residencials i l’atenció domiciliària

Està en total desacord amb la retallada en un 55% de les polítiques actives d’ocupació de Catalunya anunciada pel govern espanyol i avisa de les conseqüències en les persones vulnerables
La Taula del Tercer Sector i la Confederació Empresarial del Tercer Sector són conscients de la situació d’emergència sociosanitària que ha comportat la COVID-19 i dels esforços que fa el Govern per pal·liar-la però, una vegada més, reclamen amb la màxima contundència que les treballadores i persones ateses han de tenir totes les mesures de protecció i seguretat. Recorden que els serveis que gestiona el Tercer Sector Social són, en la seva gran majoria, serveis públics.
Per això, demanen al Govern de la Generalitat de Catalunya, tal com es va comprometre en la reunió de la Mesa unitària en defensa del Sector Social i d’Atenció a les persones de Catalunya, del passat 26 de març, amb caràcter d’urgència, el següent:

– Que les treballadores de centres residencials (gent gran, persones amb
discapacitat, salut mental i addiccions, infància i adolescència) tinguin material i equips de protecció per poder-se protegir a elles i a les persones ateses.

– Que les treballadores de tots els serveis que impliquen l’entrada a un domicili particular (atenció domiciliària, assistents personals, activitats derivades de tuteles, etc.) tinguin també totes les mesures de protecció necessàries per no posar en risc la seva salut ni la de les persones ateses.

– Que es faciliti a les entitats socials que desenvolupen aquest tipus de serveis l’accés immediat a proves de diagnòstic ràpides amb l’objectiu de reforçar les plantilles i activar professionals que en aquests moments es troben preventivament confinades sense saber si són positives o no. La manca de professionals és una de les principals necessitats del sector: cal assegurar l’atenció a les persones més vulnerables garantint, a la vegada,  la seguretat de les professionals.

– Que les persones ateses en aquests serveis residencials també tinguin accés a proves de diagnòstic ràpides, per així, si les seves famílies ho volen, poder passar la resta del confinament als seus domicilis, i disminuir la pressió assistencial en els centres.

Les dues entitats representatives del Tercer Sector Social de Catalunya són conscients de l’esforç que està fent el Govern de la Generalitat però, cada dia que passa sense la protecció necessària, la situació s’agreuja. Igual que el sector sanitari, el sector social demana poder treballar en les condicions òptimes per aturar aquesta pandèmia. El front social és molt important en aquests moments de màxima vulnerabilitat i es necessiten respostes urgents: no es pot esperar més.