La inserció laboral és una de les prioritats de Càritas Diocesana de Girona. Un 20% de les persones que va atendre l’any passat van trobar feina i d’aquestes el 77% són dones.
Segons el balanç que Càritas de Girona acaba de presentar, s’han apropat als programes d’inserció de l’entitat 1.370 persones, de les quals un 56% són dones. Pel que fa a empreses, 120 empreses han col·laborat en els processos d’inserció. El projecte al qual s’han adreçat més persones és el d’orientació amb un total de 1.065 persones.
“Malgrat les dificultats que ens trobem en el acompanyament amb les persones, com ara situacions socials i familiars greus, dificultats de conciliació, exigència del mercat laboral, llargs temps d’espera per regularitzar la situació de persones sense documentació, en fem una valoració positiva”, assenyala el responsable d’Anàlisi Social de Càritas Diocesana de Girona, Caye Gómez.
En la mateixa línia, la cap de Programa d’Inserció Sociolaboral i Economia Social, Núria Martínez, explica que es continua detectant un desencaix dels perfils de les persones participants amb la demanda del mercat laboral. També comenta les dificultats que s’hi afegeixen per a les persones majors de 45 anys o en una situació administrativa que no les autoritza a treballar. “En el cas de les dones, també hi sumem la dificultat per conciliar i tenir cura dels menors”, indica Martínez.
ECOSOL és l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona i és una branca més dels itineraris d’inserció de l’entitat. Dona feina a 120 persones a través de setze centres de treball diferents. El coordinador d’ECOSOL, Jordi Tarridas, explica el paper de l’empresa d’inserció: “Seguim un pla de treball amb l’objectiu que les persones d’inserció contractades, en un termini màxim de tres anys, puguin accedir al mercat laboral ordinari”.