Down Lleida lliura els premis del 8è Concurs de Redacció Ciutadà XXI a sis participants

L’objectiu del concurs és sensibilitzar sobre les múltiples capacitats de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.

L’Associació Down Lleida va lliurar el passat 20 d’abril de 2018 els Premis del VIII Concurs de Redacció Ciutadà XXI a sis alumnes de Primària i d’ESO de diferents instituts de les comarques lleidatanes. El concurs, sota el lema “Capacitats diverses, possibilitats infinites”, tenia l’objectiu de sensibilitzar sobre les múltiples capacitats de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.

L’alumnat de Primària Emma Moglan i Erick Sater han sigut les persones seleccionades que s’han endut el premi. Pel que fa a l’ESO, dins del 1r cicle han guanyat Gaia Iglesias i Ariadna Delgado. En 2n Cicle, Maria Farré i Lara Montagut han estat les dues guanyadores. En total, van participar 11 centres educatius de la província de Lleida amb un total de 137 redaccions.

Els treballs han expressat com els autors i autores poden formar part de la vida de les persones amb síndrome de Down. L’extensió màxima de les obres es va establir entre una i tres pàgines i el jurat va estar compost per la vicepresidenta de Down Lleida Divina Fumanal, i quatre persones vinculades amb el món de l’educació i la cultura a Lleida.

Durant el lliurament dels premis es va fer una xerrada titulada “Reflexionem junts sobre les capacitats”, una ponència encapçalada per Àngela Mora i Guillem Gracia. “Què és ser capaç?”. “Tots som capaços de tot?”. Aquestes van ser algunes de les preguntes que es van intentar respondre durant l’acte, en una jornada que va voler mostrar que tothom té capacitats diferents i que no tothom ha de saber fer les mateixes coses.

En el lliurament dels Premis van col·laborar l’Ajuntament de Lleida i les empreses Carrefour i 2 Llacs (Centre d’Aventura, Esports i Gestió). La Sala Jaume Magre de Lleida, un espai municipal, climatitzat i amb capacitat per a 100 persones, va ser el recinte que va acollir l’entrega dels guardons. Actualment, és l’espai de la Regidoria de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’educació i els Esports.

Font: Xarxanet.org