Donacions solidàries per Nadal, la nova campanya del ‘Guanyem-hi Tots!’

Tens materials a casa teva que ja no necessites? Ets una empresa i t’has de desfer dels teus excedents? Vols donar objectes de segona mà en bon estat? Si les respostes són SÍ, viu un Nadal solidari i col·labora amb una donació.

Aquest Nadal el ‘Guanyem-hi Tots’ s’ha proposat un repte: recaptar donacions d’excedents i materials de segona mà en bon estat perquè entitats socials i projectes benèfics puguin allargar la seva vida útil. La plataforma de donacions, servei creat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), ha llençat una campanya en línia per aconseguir joguines, roba, material escolar, objectes de la llar, electrodomèstics, mobles, llibres, pel·lícules i aparells electrònics que puguin ser reaprofitats per diferents ONG.

Una taula rodona per la sala de reunions de la Fundació Joan Salvador Gavina. Una televisió per als pisos d’acollida d’immigrants en risc d’exclusió de la Fundació Bayt Al-Thaqafa. Una pissarra velleda pel casal d’infants de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec. I així, un llarg etcètera de demandes d’entitats socials que es poden cobrir fàcilment amb la reutilització de productes en bon estat.

L’objectiu de la campanya és, d’una banda, fer una crida perquè ciutadania i empreses donin productes que ja no necessiten, a la vegada que poden cobrir les demandes de les entitats socials. D’altra banda, un segon objectiu de la campanya és promoure la reutilització i el consum responsable d’excedents i fomentar al mateix temps el respecte cap a medi ambient i la prevenció de residus.

Com puc col·laborar amb la campanya?

  • Fent una donació d’un material en bon estat que ja no necessites: si tens roba, joguines, material escolar, etc., que vols llençar, pensa en donar-li una segona vida útil!
  • Cobrint una de les demandes de les entitats socials: a l’aplicatiu trobaràs diferents sol·licituds d’entitats que necessiten ser cobertes. Facilita els recursos necessaris perquè puguin desenvolupar les seves activitats!
  • Col·laborant en la difusió per xarxes socials: comparteix la iniciativa a través de Facebook i Twitter amb l’etiqueta #JoTambéReutilitzo

I si vull fer una donació…?

És molt fàcil! Entra a http://guanyem-hi-tots.voluntaris.cat/, registra’t i clica sobre l’opció ‘Donar un producte’. Només has d’omplir una fitxa amb el nom, la data límit de recollida, la ubicació i una fotografia, i les entitats socials podran anar a recollir el material en el termini establert, a la seu de la teva empresa o a casa teva.

 

Viu un Nadal solidari i col·labora amb una donació!