Celebració de la Diada Nacional de Catalunya

Els assistents als actes de la Diada podran gaudir d’una fira d’entitats on hi participaran diferents entitats socials, culturals i ONG’s que difondran i aproparan a la ciutadania la seva tasca.

Aquest any i sota el lema “A punt”, l’ANC i Òmnium Cultural han decidit organitzar una Diada descentralitzada en cinc territoris catalans: Salt, Tarragona, Lleida, Barcelona i Berga. A banda de l’acte central de la jornada, quatre de les cinc ciutats acolliran diferents fires d’entitats, un espai especial dedicat a les entitats socials, culturals i ONG’s per tal d’animar i fer ambient al llarg del dia.

Les mobilitzacions començaran a les 17.14 hores quan tocaran les campanes de la Seu Vella de Lleida i es donarà inici a l’acte. Els escenaris de les cinc seus de la Diada estaran connectats i es donaran pas un a l’altre i, per posar punt final a l’acte, els participants realitzaran un “batec” per simbolitzar l’arribada de la república catalana. Aquest efecte, s’aconseguirà aixecant i abaixant un punt groc que distribuirà l’organització el mateix dia. Mentre es fa aquest “batec”, colles castelleres construiran uns pilars simbolitzant els valors de la república catalana.

Tant Òmnium com l’ANC fan una crida als habitants del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre a apuntar-se a la concentració de Tarragona, ja que, de moment, és la convocatòria amb menys afluència. La ciutat de Berga en canvi ja ha omplert tots els seus trams.

Fira d’entitats socials i culturals

captura-de-pantalla-2016-09-08-a-las-13-46-08Les entitats socials, culturals i ONG’s també tindran el seu espai a la Diada. Així, s’acolliran diferents fires d’entitats, obertes a les associacions sense ànim de lucre que treballen la sensibilització, la participació i la dinamització perquè donin a conèixer la seva tasca dins el món de l’associacionisme. També hi tindran cabuda les entitats locals o comarcals per promocionar la cultura, les festes i el turisme i a la vegada, creant un espai obert per als marxants, artesans i restauradors. A més, les entitats organitzadores hi tindrem punts informatius per explicar els detalls de la Diada.

Les fires tindran lloc a: l’Era de Cal Cigarro (Salt), el Passeig de les Palmeres (Tarragona), el Passeig Central dels Camps Elisis (Lleida) i el Passeig de la Indústria (Berga).

Per altra banda, els organitzadors de la mostra d’entitats a Barcelona han decidit suspendre l’edició d’aquest any a causa de la decisió de l’ANC de fer el seu acte central de la Diada al passeig Lluís Companys de la capital catalana, on habitualment s’ubicava la fira, un fet que no ha estat ben rebut entre algunes organitzacions habituals de la mostra.

Inscripcions a la Diada

Aquelles persones que vulguin participar en l’acte principal de la Diada es poden inscriure a través del següent formulari  on podran escollir la ciutat i tram que desitgin.