Crida de l’Ajuntament de Tarragona a les persones o entitats que organitzen voluntariat sobre el coronavirus

downloadL’objectiu és identificar-les, donar-hi suport i oferir-les amb totes les garanties de seguretat.

L’Ajuntament de Tarragona fa una crida a les iniciatives de voluntariat per als col·lectius més vulnerables al coronavirus perquè en donin coneixement al consistori amb l’objectiu d’identificar-les, donar-hi suport i coordinar-les. També ofereix assessorament per tenir les garanties de seguretat (o prevenció) necessàries. Aquesta iniciativa es treballa en coordinació amb Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona.

Per aquest motiu, posa a disposició de la ciutadania un formulari online perquè facin arribar les seves propostes. Hi ha dos qüestionaris: un per iniciatives de voluntariat organitzades; i un altre per persones que vulguin ajudar i no estiguin d’entrada adherides a cap iniciativa.

“Volem aglutinar totes les entitats que presenten serveis de voluntariat en el camp social i les iniciatives ciutadanes espontànies que estiguin sorgint. Amb aquesta informació volem identificar quins serveis poden estar ja organitzats i quins no dels que Protecció Civil estableix com a necessaris”, explica la consellera de Ciutadania, Carla-Aguilar Cunill. Aquests són:

  • àpats a domicili i compra d’alimentació
  • medicaments
  • continuïtat dels serveis d’atenció domiciliària de les persones amb dependència
  • allotjament: amb o sense adaptació
  • professionals per realitzar suport emocional
  • comunicacions
  • cobrir necessitats dels animals de companyia

La informació que arribi a través del formulari a la web municipal es traslladarà a les àrees de Ciutadania i Serveis Socials, que seran les encarregades de coordinar totes aquestes iniciatives. “També establiran recomanacions pel voluntariat referents a mecanismes de prevenció o organització de les prestacions de serveis que siguin més higièniques”, afegeix la consellera Carla Aguilar-Cunill.

Font: Ajuntament de Tarragona