Crida al voluntariat per donar suport als centres penitenciaris des de la distància

La Taula de Participació Social del Departament de Justícia ha compartit una crida a l’acció per revertir la reducció de totes les activitats de voluntariat i alguns programes d’atenció.

Els centres penitenciaris tampoc se’n salven. Així com les residències, els centres de dia i altres espais, des de les presons s’està duent a terme una política activa de protecció de les persones internes de possibles contagis per COVID-19. Aquest fet, com comenta la Taula de Participació Social (TPS) del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, ha implicat mesures de reducció de totes les activitats de voluntariat i d’alguns programes d’atenció, la qual cosa ha derivat en menys activitats per les persones privades de llibertat i en conseqüència, més temps lliure.

Des de la TPS, tot i que han deixat palès que no es poden reactivar els programes de voluntariat per protecció de la salut de les persones internes, han proposat continuar amb el suport als centres des de la distància. En primer lloc, des de diferents biblioteques s’estan activant noves propostes d’entreteniment. En aquest sentit, el Centre Penitenciari Quatre Camins ha fet una crida per recollir revistes d’entreteniment per repartir-les a diferents cel·les. El voluntariat que vulgui pot enviar per correu les revistes d’entreteniment a:

Biblioteca Centre Penitenciari Quatre Camins

Carretera del Masnou a Granollers, km 13.425

08340 La Roca del Vallès (Barcelona)

En segon lloc, la Taula de Participació Social ha demanat al voluntariat escriure missatges de suport per a les persones internes, que s’enviaran cada divendres als centres per engantxar-los a murals accessibles per a tots els interns i internes. Des de dibuixos, històries, propostes d’activitats físiques, jocs, embarbussaments, acudits, sudokus… les propostes poden ser variades, però hauran de tenir aquest format:

  • Extensió màxima de DINA4 i que es pugui imprimir en tinta negra
  • _x000D_

  • Format visual: diferents tipus de lletres, mida gran, amb imatges, dibuixos, gràfics..
  • _x000D_

  • Impersonals: seran exposats en un panell al pati, a la biblioteca i a la sala d’estar, així que els missatges han d’estar dirigits de forma oberta
  • _x000D_

Els missatges es poden fer arribar a: tps.part.social@gmail.com