Creu Roja Joventut repartirà joguines a més de 23.000 infants durant el Nadal

L’organització necessita recollir prop de 55.000 joguines entre el 20 de novembre i el 5 de gener per tal de garantir el dret dels infants al joc i sensibilitzar sobre el seu valor educatiu. 

Creu Roja Joventut, coincidint amb la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants, ha iniciat la campanya de recollida de joguines “Els seus drets en joc”. La iniciativa té l’objectiu de garantir el dret dels infants al joc i recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. A més, es pretén sensibilitzar la població sobre el valor educatiu del joc i la seva importància en el desenvolupament de la infància.

En la seva 25a edició la iniciativa repartirà joguines a més de 23.000 infants en situació de vulnerabilitat d’arreu de Catalunya. L’edició d’enguany preveu arribar a menys infants atesa les mostres de lleugera recuperació econòmica i seguint les demanes de les assemblees locals i comarcals de la Creu Roja. L’any passat se’n van beneficiar 25.234 infants.

D’aquesta manera, l’entitat necessita recollir prop de 55.000 joguines entre el 20 de novembre i el 5 de gener. Aquestes joguines han de ser noves, ja que tot infant té dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que fomentin el joc cooperatiu.

A més, la campanya mobilitzarà a més de 1.200 persones voluntàries en més de 400 municipis catalans, a través de 83 assemblees locals i comarcals.

Com participar?

Qui vulgui col·laborar ho pot fer portant joguines als diferents punts de recollida situats arreu de Catalunya, que es poden consultar al web, o fent una donació econòmica al número de compte 2100-0808-14-0200669005

A banda de sol·licitar la col·laboració dels ciutadans de Catalunya, Creu Roja Joventut també fa una crida a les empreses, comerços i entitats a participar de la campanya mitjançant donacions de joguines en espècie, aportacions econòmiques o cedint espais per a la recollida, entre altres.

Font: xarxanet.org