Creu Roja Girona et convida a caminar per l’alimentació dels infants en situació de pobresa severa

En l’última edició, prop de 4.400 persones van participar en les Passejades Solidàries que Creu Roja va organitzar per diferents ciutats del territori català.

El passat mes d’octubre va arrencar la 4a edició de les Passejades Solidàries per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja a Catalunya. A través d’aquesta activitat lúdica, esportiva i pensada per fer amb familiars o amics, la Creu Roja pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de donar suport a les famílies en situació de vulnerabilitat, que no poden garantir una alimentació adequada als seus fills i filles.

Fins al moment ja s’han realitzat 2 passejades solidàries, a Puig-Reig i a Manresa, i el proper dia 5 de novembre és el torn de Girona. En aquest cas, s’organitzen simultàniament el mateix dia una passejada i una cursa solidària. 

La cursa solidaria té un recorregut de 15.5 km i 650+, amb un cert desnivell recorrent els corriols de l’entorn de la Vall de Sant Daniel i el Puig de Sant Miquel. El preu de la inscripció són 11 euros. Pel que fa a la caminada el recorregut és d’uns 5 km aproximadament, amb poc desnivell i amb guia. El recorregut consistiria en fer la ruta de les fonts de la vall de Sant Daniel. El preu de la inscripció és de 6 euros a partir de 10 anys.

Per altra banda, les persones que decideixin col·laborar amb Creu Roja, però que no volen participar de la caminada ni de la cursa, ho podran fer mitjançant el dorsal 0.

Durant la cursa i la caminada hi haurà diferents avituallaments durant el recorregut. Al final els assistents podran gaudir d’una botifarrada i es realitzarà un repartiment de premis i rifa d’obsequis dels col·laboradors de l’acte.

Els fons recollits a través de les inscripcions a les curses es destinaran íntegrament a l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja a Catalunya. Aquesta campanya es va iniciar el maig de 2014 amb l’objectiu de garantir l’alimentació saludable del màxim d’infantspossibles en situació de vulnerabilitat, en el moment de major impacte social de la crisi econòmica.  El passat mes de juny es va iniciar una segona fase, centrada en les famílies en situació de pobresa severa i cronificada, aquelles que no han pogut remuntar la seva situació econòmica. L’Observatori de la Creu Roja a Catalunya va detectar que el 22% de les famílies en aquesta situació ateses per l’entitat pateixen la denominada inseguretat alimentària severa, és a dir, són llars on tant adults com infants no ingereixen ni prou varietat ni prou quantitat d’aliments.

Balanç de la tercera edició de les Passejades Solidàries

En la seva tercera edició, l’any 2015, es van organitzar una desena de Passejades Solidàries en diferents punts de Catalunya, amb un total de 4.366 participants. Gràcies a això, es van recaptar 6.039 euros per als projectes d’alimentació infantil de la Creu Roja.