Creu Roja activa més de 2.200 persones voluntàries

Ha fet 22.000 trucades de seguiment a gent gran, persones amb discapacitat i refugiades

La Creu Roja s’ha mobilitzat per donar resposta a l’emergència per fer front al coronavirus. Més de 2.200 persones voluntàries participen en el que es considera una de les majors activacions de recursos al llarg de la història de la institució per donar cobertura a les necessitats de la població més vulnerable. Fins ara, 180 persones voluntàries de 57 assemblees de tot el territori han fet gairebé 22.000 trucades per informar, acompanyar i tranquil·litzar persones grans, amb discapacitat, refugiades i destinatàries dels projectes de salut, sobretot aquelles que compten amb poca xarxa familiar i social. En total, es preveu contactar amb més de 45.000 persones.
Fins al moment també s’han distribuït 10.000 kg d’aliments a tot el territori per cobrir les necessitats nutricionals bàsiques i normalitzar l’accés alimentari de col·lectius vulnerables malgrat el confinament actual. A més, a més de 100 municipis s’ha fet lliurament a domicili de productes farmacèutics i aliments.
D’altra banda, s’han ofert 200 places per a persones sense sostre a través de 5 albergs que la Creu Roja gestiona als municipis de Barcelona, Tarragona, Terrassa, Mataró i Granollers. Amb aquests operatius es vol oferir confinament segur a aquests col·lectius, tenint especial cura i observació de promoure entre les persones allotjades l’aplicació de les normes d’autoprotecció, higièniques i de prevenció davant de la COVID-19.