La FCVS i Arç Cooperativa impulsen la formació ‘La teva entitat davant d’un atac informàtic’ perquè les entitats sàpiguen què suposa el grau de digitalització actual, les amenaces informàtiques que les poden afectar i les solucions que tenen per protegir-se.
Tal com mostrava el reportatge ‘El segrest invisible‘ emès al programa 30 minuts de la Televisió de Catalunya, l’amenaça dels atacs informàtics amb segrest de dades és un nou delicte que, tot i ser poc conegut a Catalunya, està creixent notablement i posant en perill la continuïtat de els organitzacions atacades.
Les entitats de voluntariat social han avançat enormement en el seu procés de digitalització aquests darrers anys però el 78% no disposen d’un pressupost destinat a ciberseguretat (segons dades de l”Informe de Digitalització del Tercer Sector Social’). A més, tal com apunta l’Observatori de Delictes Informàtics el 35% de les entitats han patit alguna incidència relacionada amb la seguretat digital i 4 de cada 10 entitats del tercer sector afirma no tenir cap protocol de seguretat digital.
Davant d’aquesta realitat, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) amb la col·laboració d’Arç Cooperativa ha impulsat la formació ‘La teva entitat davant d’un atac informàtic’ que tindrà lloc el pròxim 18 d’octubre per tal que les entitats de voluntariat social coneguin els nous riscos informàtics que poden afectar les seves activitats i les solucions per protegir-se. Aquesta iniciativa s’emmarca en un conjunt d’accions que ambdues organitzacions estan impulsant aquest any per promoure l’assegurança ètica de les entitats davant les noves realitats.
En aquesta formació les entitats podran conèixer bé què suposa el grau de digitalització actual i quines amenaces han de tenir en compte. A més, s’oferiran solucions perquè puguin protegir-se davant d’aquests possibles atacs i es compartirà l’experiència d’Afanoc Tarragona, entitat que va rebre un ciberatac a començaments d’aquest any.
Contingut de la formació
- Context: la ciberseguretat en el sector del voluntariat social
- Tipus d’atacs informàtics: descripció i conseqüències
- Experiència real: el cas d’AFANOC-Tarragona
- Solucions: com protegir-se?
Persones formadores
- Francesc Espinosa, expert en ciberseguretat MGS
- Javier Gómez, soci de la corredoria Arç Cooperativa
Experiències
- Jordi Rodríguez, coordinador de la delegació d’AFANOC a Tarragona
Horari i inscripcions
La formació tindrà lloc el pròxim 18 d’octubre de 10 a 11.30 h a través de la plataforma Teams.
El preu és de 5 euros per a les entitats federades de la FCVS i 10 euros per a les entitats no federades, i inclou el vídeo de la formació.