Coneix als guanyadors de la 2a edició dels Premis Lluís Martí

La Fundació Privada Ilersis de Lleida i la Fundació Banc de Recursos de Barcelona van ser les dues guanyadores del premi organitzat per la FCVS.

En el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat a Tarragona, el passat 26 de novembre, la FCVS va realitzar l’entrega de premis de la 2a edició dels premis Lluís Martí.

En aquesta convocatòria es volia premiar a aquelles entitats que realitzen una bona pràctica en economia social, és a dir, que estan portant a terme projectes que generen valor social, ja sigui a través de la seva activitat econòmica o mitjançant les accions que desenvolupen per fomentar l’ocupabilitat.

El primer premi, amb una dotació econòmica de 3.000€ aportats per l’Obra Social La Caixa, va ser atorgat a la Fundació Privada Ilersis de Lleida pel seu projecte d’Horticultura Terapèutica. Aquest és el nom que es dóna al procés d’utilitzar l’horticultura, les plantes i el seu cultiu per ajudar en el desenvolupament dels individus. Aquest projecte aporta beneficis tant per les persones amb discapacitat intel·lectual que hi participen, les persones voluntàries que condueixen l’activitat i la comunitat. D’aquesta manera es vol promocionar i sensibilitzar a la població d’un estil de vida ecològic i sostenible, així com recuperar l’esperit de pagès i els valors socials, ambientals i paisatgístics de l’horta de Lleida.

30527803314_91ef377493_zPel que fa al segon premi va ser per la Fundació Banc de Recursos de Barcelona pel projecte “Pont Solidari”. Aquesta iniciativa és un servei de BDR que treballa en xarxa gestionant donacions de recursos en bon estat provinents d’empreses, particulars i entitats, i els deriva a entitats socials que atenen a col·lectius vulnerables del Tercer Sector. La Fundació Banc de Recursos va ser premiada amb una compra gratuïta per valor de 200 € en El Mercat Social i dos cursos gratuïts de l’Escola de Formació de la FCVS.

Per altra banda, durant l’acte, on van assistir 60 persones, també es va fer l’entrega del Premi Noble, convocat pel Rotary Club de Tarragona en col·laboració amb la FCVS, a la Sra. Maria Dolors Cuadrada i Ornosa, voluntària de Càritas Interparroquial de Reus.

Premis Lluís Martí

Aquests premis van ser crear per la FCVS l’any 2015, amb motiu del 25è aniversari de l’entitat i en honor al seu fundador i primer president. El Premi és un reconeixement al valor de la lluita que Lluís Martí va fer en defensa dels drets de les persones més vulnerables, a favor d’una societat més justa i inclusiva, i de la participació de la ciutadania en la transformació social.