Comença la Tamborinada Descentralitzada 2020

La Fundació La Roda ha volgut portar la Tamborinada el més a prop possible de les persones i per això repartiran els espectacles i tallers arreu de Catalunya.

Davant la situació sanitària i social actual arran de la pandèmia, la Fundació La Roda ha reinventat el seu gran projecte, la Tamborinada, perquè tothom la pugui seguir gaudint. Durant gairebé tres mesos rodaran amb espectacles i animacions familiars pels pobles i barris amb l’ajut de les seves entitats culturals i de lleure. Com cada any potenciaran i donaran veu a tota la feina i accions que les entitats de cultura, lleure i educació fan per la societat i sobretot pels més vulnerables.

En aquesta situació tan complicada que ens ha tocat viure, són moltes les companyies d’espectacles, animadors, talleristes que es troben en una situació molt crítica. Totes aquestes persones també pateixen la nova realitat i busquen sortides amb nous espectacles educatius, socials i segurs. La COVID-19 no només ha tensat enormement el sistema sanitari, també el social.

Ara més que mai, hem de defensar el dret al lleure per als nens i nenes i que puguin gaudir, socialitzant amb altres infants i recuperant tot aquest temps perdut, sempre tenint en compte les mesures de seguretat.

Ara més que mai, també hem de mantenir viu el sector cultural que s’ofega sense remei.

L’entitat es mostra preocupada per com garantir l’accés a la cultura i el lleure en igualtat d’oportunitats de forma segura. Són conscients del que suposa fer cultura als carrers, omplir les places, tornar a fer lleure en una situació tan estranya i amb manca de recursos per moltes entitats. Res és com abans de la COVID-19, però la Fundació La Roda seguirà treballant per reclamar un món en igualtat d’oportunitats per a infants i joves.

Font: Fundació La Roda