Comença la campanya de Balanç Social 2018!

Del 4 de juny al 22 de juliol, l’economia social i solidària torna a ensenyar el cor

Comença la campanya de Balanç Social 2018; des del 4 de juny fins al 22 de juliol s’obre el període perquè les organitzacions es puguin sumar a la construcció del mercat social. Enguany,  s’inclouen noves preguntes i indicadors, oferint nous serveis afegits a l’elaboració de balanç social i es faciliten nous documents de suport per agilitzar el procés de fer balanç.

Aquesta primavera, les organitzacions de l’economia solidària tornem a ensenyar el cor. Suma-t’hi tu també!

El Balanç Social és una eina de rendició de comptes i mesura d’impacte social, ambiental i de bon govern. Les organitzacions que el fan, poden fer servir els resultats per millorar internament alhora que permet tenir dades agregades dels estàndards ètics de l’Economia Social i Solidària (ESS) i el mercat social. Les oganitzacions poden contactar a info@bsxes.org i des de la comissió de Balanç Social les acompanyaran en aquest procés quan ho necessitin.

Novetats campanya de Balanç Social 2018

La plataforma de balanç social s’estén a tot l’estat i s’aprofita per revisar i actualitzar preguntes i indicadors.

Des de fa mesos, des de la comissió de balanç social de la XES estan treballant amb la resta de xarxes territorials confederades a REAS red de redes, per tal que totes adoptin la plataforma tecnològica de balanç social.

Aprofitant aquesta ampliació del projecte, han revisat també els indicadors de les dues modalitats de balanç (bàsic i complet), i ho han fet harmonitzant criteris amb la resta de xarxes de REAS, i també amb les propostes i aportacions provinents de diferents comissions i grups de treball, i de les mateixes organitzacions usuàries de balanç social.

En total, el balanç social bàsic tindrà un total de 47 preguntes -que generen 53 indicadors-, i el balanç complet tindrà 91 preguntes – que generen 102 indicadors-.

Serveis afegits 

Enguany s’ofereix un servei afegit a l’elaboració del balanç social; l’anàlisi de resultats amb propostes de millora. Aquest informe amb recomanacions permetrà a les organitzacions establir compromisos de millora per l’any vinent, i per tant, dóna accés a l’obtenció del segell.

Per tal de garantir la viabilitat econòmica del projecte i fercorresponsables a les organitzacions usuàries de balanç social del mateix projecte, aquest servei serà de pagament. En aquesta taula es poden veure les tarifes pels diferents serveis.

 

Nous documents de suport

Ja està disponible la guia preguntes del balanç social bàsic i la guia de preguntes del balanç social complet. En aquests documents es fa un repàs, pregunta per pregunta, de tot el qüestionari explicant el significat de cada pregunta i la informació que es demana. Per això, és molt recomanable que abans d’omplir el qüestionari de balanç (sigui el bàsic o el complet) a l’aplicatiu ensenyaelcor.org, es revisi tota la relació de preguntes que aniran apareixent, per tal de facilitar la recopilació de dades i el repartiment de tasques entre els diferents membres de l’organització.

També s’ha preparat un tutorial que mostra totes les passes per completar el balanç i que es recomana que s’acompanyi durant tot el procés d’elaboració del balanç.

Si ets una empresa responsable i vols fer-ho visible, fes Balanç Social!

Font: Mercatsocial.xes