Com afecta a les entitats la nova Llei del voluntariat i foment de l’associacionisme?

El 22 d’octubre, representants de l’Administració pública i d’entitats del Tercer sector aclariran dubtes i debatran sobre la nova normativa a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

Totes les entitats amb persones voluntàries tenen entre 1 i 2 anys per adaptar-se a la nova Llei del Voluntariat i foment de l’associacionisme, aprovada pel ple del Parlament de Catalunya el passat 23 de juliol.

La nova Llei regula i defineix el model català de voluntariat i, a més incorpora novetats importants en relació amb el paper de les Administracions públiques, clarifica la relació de les persones associades amb l’entitat, estableix els drets i deures de les persones voluntàries i de les entitats i posa en relleu el paper de les entitats de segon nivell.

Per valorar com afecta les entitats i quines obligacions comporta, Suport Associatiu organitza el proper 22 d’octubre, a les 17.15 hores, una jornada oberta a les entitats del Tercer Sector que es celebrarà a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

La Federació Catalana de Voluntariat Social, com a agent actiu dins de l’àmbit del voluntariat, participarà activament a la jornada a través de la seva presidenta, Francina Alsina, que exposarà les oportunitats i reptes que la nova llei ofereix a les entitats.

En concret, el programa de la jornada és el següent:

  1. Principals novetats de la nova Llei del Voluntariat de Catalunya, a càrrec de Marc Viñas i Artolasubdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, i Eva Ribera Sendra, cap del Servei de Promoció de l’Associacionisme i Voluntariat.
  2. Oportunitats i reptes de la nova llei. Espai d’entitats. En aquest bloc, s’analitzaran els efectes de la nova Llei en les entitats socials, esportives i culturals amb:
  3. Espai de debat i preguntes.

Inscripcions

Aquelles persones que estiguin interessades en assistir a la Jornada poden confirmar assistència omplint el següent formulari d’inscripció.

Font: Suport Associatiu