Càritas manté actius part dels serveis per continuar donant suport a les persones més vulnerables

Els equips d’intervenció social directa segueixen en marxa i les càritas diocesanes estan a disposició de les corporacions locals.

Les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya, que conformen Càritas Catalunya, mantenen actius part dels seus serveis per continuar donant suport a les persones i famílies més fràgils, principalment els serveis essencials. Això sí, les activitats en grup s’han suspès preventivament fins que se superi aquesta situació d’alarma sanitària.
En la nostra acció directa estem vetllant, des del primer moment, per la protecció i la seguretat de les persones ateses i dels nostres equips de professionals, tenint en compte sempre les recomanacions oficials: distància entre les persones, mascaretes, guants, neteja de mans, d’estris utilitzats i dels nostres locals, i tot allò que ens indiquin en cada moment. En aquest sentit és molt urgent que l’administració pública garanteixi que les persones que estan fent l’atenció directa disposin de prevenció, especialment mascaretes, per complir amb les mesures de protecció establertes.
D’altra banda, Càritas Catalunya està en permanent contacte amb la Secretaria General d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb Creu Roja Catalunya i amb la Taula del Tercer Sector Social. Igualment les Càritas diocesanes catalanes s’han posat totes a disposició de les corporacions locals i s’estan coordinant amb els respectius ajuntaments.
Les Càritas diocesanes estan rebent contínues mostres de solidaritat per part de molts ciutadans i ciutadanes preocupats per la salut de les persones grans i altres col·lectius en risc d’exclusió social. En aquest sentit s’estan canalitzant diferents aportacions de voluntariat, sobretot jove, per reforçar els nostres equips d’atenció directa (sempre preservant la seva salut). Recomanem a les persones que estiguin interessades a col·laborar com a voluntariat, que contactin amb les Càritas parroquials o amb les Càritas diocesanes.