Càritas i Ecosol amplien el servei de missatgeria sostenible amb la col·laboració de Seur

Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, ha creat dos llocs de treball més per a l’activitat de repartiment sostenible a la ciutat de Girona.

Ecosolempresa d’inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona, ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa Seur amb l’objectiu d’ampliar el servei de repartiment sostenible que desenvolupa a la ciutat de Girona. Gràcies a aquesta col·laboració, Ecosol ha generat dos nous llocs de treballper a persones en situació de vulnerabilitat social i espera repartir fins a 100 paquets diaris, amb mitjans de transport sostenibles com el tricicle de tracció elèctrica o la bicicleta elèctrica i convencional. L’objectiu de Càritas i Ecosol és consolidar el servei a Girona i ampliar-lo durant el 2017 a altres poblacions com Figueres (Alt Empordà).

El servei de missatgeria d’Ecosol s’encarrega de recollir els paquets de Seur, i de la resta d’empreses col·laboradores, que són ASM i DHL, en un magatzem centralitzat i els reparteix als clients finals, a través de mitjans que no generen contaminació ambiental ni soroll. El repartiment sostenible és una de les apostes més innovadores de Càritas i Ecosol per combatre l’exclusió social.

L’objectiu del projecte és generar llocs de treball per a les persones que acull i acompanya l’entitat i oferir solucions de repartiment sostenible als centres de les ciutats. El projecte compta també amb la col·laboració de les empresesSartruck, SEMAB, Tandem Enginyers i el Col·legi d’Enginyers Industrials, que treballen conjuntament per millorar el Tricicle Verd, el vehicle de tracció elèctrica dissenyat i fabricat en exclusiva per a aquest projecte.

En previsió de creixement del projecte, Ecosol ha format 15 persones, gràcies al suport d’Obra Social “la Caixa” amb l’objectiu de capacitar-les per a la conducció del vehicle i per al repartiment de mercaderies. El programa integral del Servei de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya a Girona va permetre formar 15 persones d’abril a juny, en un curs impartit per l’empresa Vanapedal, dedicada també a la missatgeria sostenible. Ecosol també va iniciar un altre curs de repartiment sostenible a Figueres, gràcies al finançament del programa PICE de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç de Girona, impartit per la gestoria administrativa Mediterrània de Serveis.