Càritas Barcelona atén més de 3.000 llars a l’abril, el doble que l’any anterior

Adverteix que mentre la corba de contagis decreix, la de persones que demanen ajuda augmenta

Els serveis d’emergència social de Càritas Barcelona han atès més de 3.000 llars durant el mes d’abril, el doble que l’any anterior. L’entitat avisa que s’ha triplicat les famílies que s’acosten per primera vegada a Càritas o que retornen després d’un període en què ja no necessitaven ajuda. Els serveis que ofereixen són sobretot l’acollida, acompanyament i assessoria jurídica online, la distribució d’aliments en espècie, els menjadors socials i les ajudes econòmiques per comprar aliments o cobrir el pagament d’una habitació en un pis compartit.

En concret, les Càritas parroquials estan distribuint aliments a més de 9.500 llars de Barcelona. Això ha implicat que hagin hagut de reforçar la distribució d’aliments amb l’obertura de nous punts de repartiment i que s’hagin vist obligades a fer compres d’aliments per cobrir tota la demanda. Pel que fa a les ajudes econòmiques directes, l’entitat ha ofert més de 1.000 de directes, el 70% per cobrir l’alimentació i el 30% per pagar el relloguer d’habitacions.

Davant aquesta situació, Càritas Barcelona reitera la importància d’activar l’ingrés mínim vital per donar resposta a totes les persones que s’han quedat sense ingressos i manté activa la campanya de captació de fons #Caritasx3.