“Cap nen sense bigoti”, la gran recollida de llet en favor del Banc dels Aliments

L’Obra Social “la Caixa” i el Banc dels Aliments impulsen la campanya de recollida de llet per a famílies desafavorides amb l’objectiu d’aconseguir més d’un milió de litres a Catalunya.

El 24% dels infants catalans estan en risc d’exclusió social i no veuen cobertes les seves necessitats mínimes com per exemple les alimentàries. Per intentar fer arribar un aliment bàsic com la llet a famílies en risc d’exclusió social i evitar aquestes situacions, el Banc d’Aliments i l’Obra Social “la Caixa” engeguen la tercera campanya “Cap nen sense bigoti” amb l’objectiu de superar aquest any la xifra d’1.115.000 litres de llet aconseguits en l’anterior edició per repartir-los entre 37.000 nens vulnerables.

Per aconseguir-ho es posen al servei de la campanya les 1.320 oficines de CaixaBank que hi ha desplegades arreu de Catalunya, els 53 centres de gent gran de l’Obra Social ”la Caixa” al territori, els CaixaForum de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, el CosmoCaixa i el Palau Macaya com a punts de recollida de les donacions de cartrons de llet entre el 12 i el 23 de juny. La iniciativa es focalitza en la llet de vaca, però admet tot tipus de llet, com en pols, materna i condensada, així com begudes vegetals de soja i civada.

L’Obra Social ”la Caixa” ja ha realitzat una primera donació de 50.000 litres de llet i una aportació addicional d’un litre per cada deu litres que s’hi recullin.

Paral·lelament, fins al 15 de juliol, els qui ho vulguin podran participar a “Cap nen sense bigoti” a través de donacions econòmiques mitjançant els canals electrònics de la Línia Oberta, CaixaMòbil o l’enviament de SMS amb la paraula «LLET» al 28024. A més, també es podrà fer una aportació a la web de la campanya.

No es cobreixen els mínims necessaris

En la roda de premsa de presentació de la campanya, el president de la Fundació Banc dels Aliments, Eduard Arruga, ha explicat que els Bancs dels Aliments atenen a 215.000 persones a Catalunya, entre les quals hi ha 37.000 nens menors de 16 anys que tenen dificultats per accedir al consum d’aliments bàsics. Per aquest motiu, tot i que l’any passat els bancs dels aliments van distribuir cinc milions de litres de llet, es considera una xifra insuficient per assolir l’objectiu mínim que recomanen els experts d’un litre per persona i per setmana. El president del Banc dels Aliments ha remarcat que caldria un volum anual de deu milions de litres de llet, entre líquida, condensada o en pols per tal d’arribar a l’objectiu mínim a Catalunya.

Font: xarxanet.org