Campanya per finançar projectes d’emprenedoria

La Fundació Acció Contra l’Atur pretén amb aquesta campanya la creació de treball digne

La Fundació Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA) inicia aquest mes de desembre la Campanya de Nadal per finançar projectes que creïn ocupació digne. Des de l’any 1981 ha finançat 14.000 projectes per valor de 17 milions d’euros i ha ajudat a crear 16.000 llocs de treball.

A Catalunya, segons les darreres dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya,  hi ha gairebé 400.000 persones aturades, el 86% dels contractes que es signen són temporals i poques vegades estan relacionats amb la formació de la persona contractada.

L’Andrés, un jove sabadellenc de 37 anys enginyer tècnic especialitzat en energies renovables, és un clar exemple d’aquesta realitat. “Feia molts de temps que encadenava contractes temporals que no donaven cap mena d’estabilitat a la meva família ni em permetien posar en pràctica la meva formació”, comenta. Es va posar en contacte amb ASCA i ha rebut un préstec de 10.000 euros a retornar sense interessos per, juntament amb tres persones més, posar en marxa una cooperativa d’energies renovables: “Ara, a més d’un treball digne i estable totalment relacionat amb els meus estudis, formo part d’un projecte que genera llocs de treball i un impacte positiu a la societat”.

El president d’ASCA, Oriol Romances, comenta que “són moltes les persones que per edat, càrregues familiars, conciliació i situacions laborals o personals diverses només tenen en l’emprenedoria una oportunitat real de crear-se un lloc de treball digne i tornar a començar”. I a moltes d’elles –conclou-, “un banc no els concedirà mai un préstec”.

La campanya de Nadal que ara inicia Acció Solidària Contra l’Atur vol donar a conèixer la realitat d’aquestes persones i cercar el suport de la societat: “El nostre finançament –afirma Romances-prové dels emprenedors i emprenedores que retornen els  préstecs sense interessos que els hi hem concedit. “I també –prossegueix-, del suport econòmic de persones i entitats que veuen en l’emprenedoria una oportunitat perquè molts i moltes puguin sortir de la precarietat a la vegada que en genera un impacte positiu a la societat”.

La Campanya compta amb un espai web per donar a conèixer la història i els projectes d’altres persones com l’Andrés i convidar a col·laborar amb el seu Fons de Solidaritat pel Treball Digne que permetrà atorgar més préstecs sense interessos a persones a l’atur o amb treballs precaris.