Campanya de voluntariat penitenciari des del confinament

Davant la crisi del coronavirus, es fa una crida a enviar un missatge de suport i/o material imprès d’entreteniment per fer més fàcil el dia a dia de les persones internes  

Missatges de suport

Amb l’ànim de mantenir contacte amb les persones de dins els centres penitenciaris, des del confinament, especialment a les que no tenen gaires contactes amb l’exterior, s’ha posat en marxa la campanya de missatgeria pel voluntariat de les entitats de la Taula de Participació Social.

 

Tothom que vulgui col·laborar-hi pot adreçar missatges de suport a les persones internes. L’equip de professionals dels centres els imprimiran i penjaran en murals i cartelleres als mòduls. Els missatges poden ser en format còmics, fot fotos, escrits, dites, jocs i passatemps…

Recomanacions

  • Extensió màxima: DIN A4, millor en pdf
  • _x000D_

  • Format visual: diferents tipus de lletres, mida gran, amb imatges, dibuixos, gràfics.. i que es pugui imprimir en tinta negra, us recomanem il·lustracions amb missatges amb poca lletra. Textos en català, castellà i àrab.
  • _x000D_

  • Impersonals: seran exposats en un panell al pati, a la biblioteca i a la sala d’estar, així que els missatges han d’estar dirigits de forma oberta
  • _x000D_

Els missatges es poden fer arribar a: tps.part.social@gmail.com

Cada divendres es renoven els murals, anima’t a enviar un missatge cada setmana!

 

Cartes de les persones internes

Per donar-li retroactivitat els centres estan convidant a les persones internes a enviar missatges dirigides al voluntariat. Per tal de poder-los veure, s’ha obert un blog on es poden consultar els seus missatges.

 

Enviament de material imprès d’entreteniment

Per l’emergència del coronavirus, les persones internes disposen de menys propostes d’activitats, se’ls ha restringit les visites i trobades amb familiars i xarxa de suport, i, a més, no disposen de mòbil ni internet, pel que fa el dia a dia més difícil.

S’ha ampliat la crida per a enviar material imprès d’entreteniment als centre penitenciaris. Cal tenir present que hi ha moltes restriccions a les activitats i més temps de cel·les, per això és molt important disposar de materials d’ús individual com revistes, passatemps, sudokus…. Hi ha personal referent a tot els centres implicats per rebre, revisar i distribuir tot el material que hi arribi.

Els centres interessats són: Brians 2, Joves, Quatre camins, Lledoners, dones de Barcelona, Mas d’Enric, Ponent, Obert de Lleida i Puig de les Basses.

Ja et pots descarregar més informació per enviar el material