B:SM dóna 11 motos a entitats socials a través de la plataforma ‘Guanyem-hi Tots!’

Ja hi ha 9 motos assignades i encara en queden 2 disponibles, amb una cilindrada de 180.

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha fet una donació d’onze motocicletes a través de la plataforma ‘Guanyem-hi tots!’. Diferents entitats socials s’han beneficiat de motos en perfecte estat de funcionament, amb un quilometratge que oscil·la dels 35.000 als 70.000km. Les motos havien estat utilitzades pels vigilants de l’Àrea i per personal d’aparcaments de B: SM, ara substituïdes com a conseqüència del procés d’electrificació de la flota de vehicles, l’objectiu del qual és aconseguir un 100% de vehicles elèctrics de cara a principis de l’any vinent.

Les entitats socials que s’han beneficiat de les donacions han estat l’Associació Benestar i Desenvolupament, AFAB Bcn, AFANOC; que han obtingut una moto; i el Centre d’Acollida Assís, Refugi4Potes i Sant Joan de Déu, que han pogut adquirir dues. A banda, hi ha dues motos que encara estan disponibles per a la seva reutilització, ambdues de cilindrada 180. D’aquesta manera, les motocicletes en bon estat poden tenir una segona vida.

B:SM és membre de la Xarxa Barcelona + Sostenible, que té el compromís de construir una ciutat més sostenible i responsable treballant de manera col·laborativa amb altres empreses i entitats. Al llarg d’aquest 2018, B:SM ha allargat la vida útil de gairebé 3.000 objectes, beneficiant a més de 30 entitats.

Com funciona l’aplicatiu?

El ‘Guanyem-hi Tots!’ és un servei creat per la Federació Catalana de Voluntariat Social que gestiona donacions d’empreses, i també de particulars, perquè entitats socials puguin reaprofitar materials. D’aquesta manera es redueixen les emissions de CO2 perquè s’evita la destrucció dels materials.

D’una banda, a través de l’aplicatiu online es poden publicar les donacions de diferents materials com electrònica, mobles, objectes de la llar, electrodomèstics, material d’oficina, roba o joguines. Per poder publicar una donació i per poder sol·licitar-la, és necessari registrar-se amb una adreça de correu electrònic.

D’altra banda, si una entitat té la necessitat d’adquirir un producte, pot anar a la secció de ‘Demandes’ i publicar el material que necessita. D’aquesta manera, altres usuaris poden cobrir la demanda de l’entitat de manera directa si tenen el producte indicat en bon estat a punt per ser donat.