“Barcelona, ciutat refugi” comença un cicle de xerrades de voluntariat

Les sessions s’adrecen a tothom que s’ha ofert a col·laborar, i les organitza el pla “Barcelona, ciutat refugi” juntament amb la FCVS.

El pla “Barcelona, ciutat refugi” ha organitzat, en col·laboració amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i amb altres entitats de Barcelona, un cicle de xerrades informatives sobre voluntariat adreçades a tothom que s’ha ofert a col·laborar en l’acollida de persones refugiades a la ciutat.

El cicle de sessions, que se celebrarà entre els mesos d’abril i juny, té l’objectiu d’establir un contacte directe amb les persones interessades a fer voluntariat, explicar-los la tasca que està duent a terme el pla “Barcelona, ciutat refugi” i les possibilitats de participació en l’acollida.

Les sessions inclouran també una formació breu en polítiques d’asil i refugi a l’Estat espanyol i d’iniciació al voluntariat.

L’aforament de les xerrades és limitat. Per assistir-hi, cal haver-se inscrit prèviament al voluntariat de “Barcelona, ciutat refugi” a través d’aquest formulari, l’objectiu del qual és disposar d’un banc de dades de voluntariat i poder respondre als oferiments quan sigui necessari. Tothom que formi part d’aquest banc de dades rebrà un correu electrònic amb les indicacions que cal seguir per participar en les xerrades.

Les sis sessions previstes en el cicle se celebraran els dies 11 i 13 d’abril, 9 i 30 de maig i 13 i 27 de juny.

Font: Ajuntament de Barcelona