Avança la proposta No de Llei al Congrés dels Diputats a favor del Dret de l’Acompanyament Afectiu

L’Associació Som Base ha presentat la proposta al Congrés que es debatrà durant el mes de setembre

El pròxim mes de setembre es debatrà al Congrés dels Diputats la Proposta No de Llei per reconèixer el Dret a l’Acompanyament Afectiu, conegut com a DA+. Aquest dret manifesta que ‘totes les persones tenen dret a relacionar-se i a ser tractades amb afecte. A sentir-se acompanyades i al fet que aquesta relació, entre iguals, sigui afectiva: lliure, bilateral, directament, respectuosa i consentida ‘, amb l’objectiu d’erradicar la soledat no desitjada.

Som Base, va iniciar, a finals de 2019, la redacció d’un projecte pioner per a garantir el DA +. L’Associació està treballant pel reconeixement d’aquest dret a tots els nivells (local, nacional i internacional) i per aconseguir que sigui reconegut com a Dret Humà Universal. En aquest sentit, el passat 15 de juny va presentar una Proposta No de Llei al Congrés de Diputats a favor del DA+ i durant el mes de setembre el ple del Congrés en debatrà la proposta.

“Hem aconseguit obrir debat sobre la soledat no desitjada a l’estat espanyol” ha assegurat un dels fundadors i coordinador de Som Base, Maurici Blancafort. 

L’entitat està buscant el consens de tots els grups polítics i socials. Durant l’abril passat ja es va incloure en una declaració institucional de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.