Arriba la III Trobada d’Entitats Socials del Vendrell

La Federació Catalana de Voluntariat Social, juntament amb la Fundació Santa Teresa del Vendrell, organitza la mostra d’entitats del Vendrell per sensibilitzar a la població sobre el paper transformador del voluntariat.

Fins a 14 entitats de caire social del Vendrell es trobaran, el proper divendres 24 de març, per reconèixer la tasca del voluntariat social al territori a la III Trobada d’Entitats Socials del Vendrell: “Viu Vendrell Voluntariat. Mil raons per moure’ns…!”.

Sota la fórmula matemàtica “Implicació al quadrat és igual a transformació social” les entitats volen fer reflexionar a la ciutadania sobre el paper transformador que juga cada individu en el seu entorn, ja que si tothom s’implica, en la mesura que pugui, la transformació social és possible.

La trobada tindrà lloc al carrer Doctor Robert amb un doble objectiu. D’una banda, donar a conèixer la tasca de totes les entitats que hi participaran i, de l’altra, mostrar el valor de tota la feina que centenars de persones voluntàries tiren endavant cada dia a la ciutat.

A més, l’Oficina Jove del Baix Penedès, la Federació Catalana de Voluntariat Social i les entitats socials del Vendrell inauguraran l’exposició “Viu Vendrell Voluntariat. Es porta dins”, una exposició sensibilitzadora vers el voluntariat social i que representarà el tret de sortida a la trobada.

Tres anys de trobada

Enguany és el tercer any consecutiu que les entitats s’organitzen per realitzar aquesta jornada que serveix perquè les entitats surtin, per un dia, de les seves seus socials i es trobin en un espai públic i comú. A banda de la mostra, gràcies a la implicació de totes les entitats, es realitzarà una jornada plena d’activitats i per a totes les edats.

Aquesta trobada d’entitats socials és un projecte que ha liderat la Fundació Santa Teresa del Vendrell i la Federació Catalana de Voluntariat Social, a partir de les conclusions que es van extreure en la celebració del Dia Internacional del Voluntariat del 2013.

Aquest any formaran part de la mostra les següents entitats: Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres síndromes de sensibilització central (ACAF), Agrupació de Defensa Forestal del Vendrell, Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Vendrell, Associació Oncològica Crisàlide Baix Penedès, Creu Roja, Càritas, Associació de malalts d’Alzheimer i altres demències del Vendrell i comarca, Oxfam Intermón, Fundació Santa Teresa del Vendrell, Mans Unides, Associació de Donants de Sang del Baix Penedès, Associació Trèvol, Educació i Acció social, Esplai zig Zag i Federació Catalana de Voluntariat Social. A més, es comptarà amb la col·laboració d’institucions i empreses que s’han volgut sumar al projecte com l’Ajuntament del Vendrell, l’Oficina Jove del Baix Penedès i la Impremta Ramon.

 

Font: xarxanet.org