Arriba la 2a edició de l’Associa’t a la Festa!

La Federació Catalana de Voluntariat Social participarà en l'”Associa’t a la festa!”, un punt de trobada entre associacions i ciutadania que se celebra a la plaça de Catalunya durant les festes de la Mercè de Barcelona. 

Per segon any consecutiu, en el marc de les festes de la Mercè, tindrà lloc la celebració de l’Associa’t a la Festa del 23 al 25 de setembre. La proposta vol esdevenir un punt de trobada de les associacions de Barcelona a la plaça Catalunya per fer visible l’enorme vitalitat del moviment associatiu a la capital catalana. D’aquesta manera, es pretén fer visible aquesta força mitjançant diverses activitats adreçades a tots els públics, proposades i autogestionades per diverses entitats i col·lectius.

Aquest any la FCVS organitzarà, el dia 23 de setembre d’11 a 14 h, el circuit d’activitats “Fem voluntariat” en diferents espais temàtics que representaran els 4 eixos principals que envolten el voluntariat: l’Associacionisme, el voluntariat, les persones voluntàries i els àmbits del voluntariat.

En cadascun d’ells es farà una petita reflexió sobre la importància del voluntariat com a eina de transformació social, i és per això que els espais respondran a quatre de les preguntes que ens hauríem de plantejar quan comencem la nostra acció voluntària:

  • Com podem comprometre la ciutadania i fomentar la seva participació activa?
  • Què ens empeny a fer voluntariat?
  • Quina funció té la persona voluntària, estic preparat per ser voluntari?
  • Per a qui faig voluntariat?

Les 4 activitats seran totalment dinàmiques i participatives per tal que els infants puguin gaudir treballant entorn aquestes preguntes mitjançant metàfores i treballs manuals que podran endur-se a casa.

Per tal de realitzar aquestes activitats la FCVS comptarà amb l’ajuda de 5 de les seves entitats federades: d’Auxilia, Associació In Via, Fundació Nostra Senyora dels Àngels, Obra social Cor de Maria i Sant Pere Claver.