Arriba la 18a Fira d’Entitats de Voluntariat de Girona!

La FCVS organitza una nova edició de la fira coincidint amb el festival Strenes. L’esdeveniment per donar a conèixer el voluntariat i les entitats se celebrarà el proper dissabte 21 d’abril.

La FCVS organitza la 18a edició de la Fira d’Entitats de Voluntariat de Girona, una mostra oberta a la ciutadania que se celebrarà el proper dissabte 21 d’abril  de 17 a 21 del vespre a la plaça Catalunya de la capital gironina. Enguany, al voltant de 40 entitats sortiran al carrer per donar a conèixer les seves activitats i compartir la tasca que el seu voluntariat realitza per donar suport a les seves activitats.

La fira coincidirà en espai per segon any amb els concerts del Festival Strenes, l’esdeveniment musical on els artistes catalans presenten els seus nous discos o inicien les seves gires. L’acte d’inauguració tindrà lloc a les 17.30h i a les 19.00 hi haurà una cercavila amb els “Gegants de Riudarenes“, amb inici des de la mateixa fira i un recorregut que arribarà fins la Rambla. Paral·lelament, les persones que s’hi apropin podran gaudir de diferents artistes musicals amb els concerts de Projecte Mut (18.00), la Iaia (20h) i Gertrudis (00h). Tot això, acompanyat de foodtrucks per poder menjar i altres espais de consumició.

Enguany, s’ha tornat a elaborar el ‘Got del Voluntariat‘, un got solidari que es posarà a la venda a les barres del festival. Un percentatge de la recaptació per la seva venda anirà destinada al Premi Strenes, que es lliurarà a un projecte social durant la Nit del Voluntariat de Girona del proper 23 de novembre. En la edició passada, el premi es va destinar al projecte El Pis Amic de la Fundació Astrid 21 amb una dotació de 1.000€.

Com a novetat, durant els dies precedents a la celebració de la 18a Fira d’Entitats de Voluntariat ja es podrà adquirir el got a les botigues del Centre Eix Comercial i se celebrarà el Concurs d’Aparadors del Festival Strenes. Les persones que hi participin en el concurs i hi comprin podran adquirir-lo juntament amb informació de la fira i altres activitats que durà a terme la FCVS en els propers mesos.

La fira d’entitats, en aquest sentit, és un acte obert a tothom i les persones que desitgin donar el seu temps als altres es podran fer voluntariat a les mateixes entitats a partir dels 16 anys. Des de la FCVS es porta a terme aquest acte de sensibilització i promoció del voluntariat cap a la ciutadania amb l’ objectiu de fer visible la tasca de la FCVS i el seu treball en xarxa amb les entitats promovent així el voluntariat social com a xarxa transformadora de la societat.