Arriba el tercer TAST social

La Federació Catalana de Voluntariat Social, juntament amb les entitats, mostraran com el voluntariat transforma la vida.

El proper 10 i 11 de juny les entitats mostraran com el voluntariat transforma la vida. Serà en el marc de la tercera edició de la Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès (TAST Social), impulsada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). L’acte comptarà amb la ja habitual mostra d’entitats i, com a novetat, se celebrarà un concert solidari.

L’acte principal d’aquesta edició tindrà lloc el divendres 10 de juny quan les entitats es trobaran a la Rambla Nova (tram de davant de la OMAC) amb l’objectiu de donar a conèixer la seva tasca, però sobretot, fer reflexionar als ciutadans sobre el paper clau de les entitats socials i el valor de tota la feina que cada dia tiren endavant centenars de persones voluntàries. Una programació que també comptarà amb l’entrega de premis del 7è Concurs de Relats Curts del Voluntariat Sotastcial, per part de la FCVS.

A la mostra d’entitats hi participaran 28 entitats de voluntariat amb l’objectiu de donar valor al voluntariat com a eina de transformació social. En aquest sentit, en l’edició d’aquest any del TAST Social, serà la primera vegada on participaran totes les associacions privades sense ànim de lucre on hi col·laboren persones voluntàries.

Els actes més destacats del dia 10 de juny seran:

  • 10 h – 20 h: Mostra d’entitats de voluntariat
  • 11 h: Ioga, a càrrec de la Fundació La Tutela
  • 12 h: Esmorzar compartit, a càrrec del Banc dels Aliments
  • 16:30 h – 19 h: Activitats infantils com esport adaptat, dansa, tallers, etc.
  • 19 h: Entrega de premis del 7è Concurs de Relats Curts del Voluntariat Social, a càrrec de la FCVS

Concert Solidari

Després de l’èxit del TAST Social de l’any passat, les entitats organitzadores han volgut ampliar la programació incorporant un concert solidari. Serà el dia 11 de juny a l’auditori de la diputació de Tarragona i està organitzat pel Rotary Club de Tarragona i el Conservatori de Tarragona.

  • 12 h: Actuació del grup de violoncels i l’Orquestra Simfònica del Conservatori
  • 18 h: Actuació de la Banda de Grau del Conservatori.

Les entrades es poden comprar a la Farmàcia Font-Quer (plaça de la Generalitat 1 – 43005 Tarragona) i a l’ Administració de Loteries 1886 (Avda. Roma 5A – 43005 Tarragona) o el dia 10 de juny a la mostra d’entitats de voluntariat.

El TAST Social es tracta d’un projecte que lidera la Federació Catalana de Voluntariat Social amb el recolzament de totes les entitats participants: Ass. La Muralla, Fund. Onada, Fund. Santa Teresa, Fund. La Tutela, Ass. La Muntanyeta, Fund. Vicente Ferrer, Fund. Santa Maria de Siurana, Projecte Home Tarragona, Funfació Civic Media, Xarxa de Suport de Famílies Cuidadores de Tarragona, Càritas diocesana de Tarragona, Fund. Catalunya la Pedrera, Ass. AFANOC, Ass. Creu Roja, Ass. Quilòmetro Zero, Ass. Aprodisca, l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya AICEC-ADICAE, Associació de Consumidors i Usuaris en Acció de Catalunya – FACUA, Banc dels Aliments, Grup Escènic Atenea, ONG Utinam, Hotel d’Entitats de Tarragona, Jove Cambra Internacional, Joventut Multicultural Musulmana de Tarragona, Sonrisas de Bombay, Ass. ASTAFANIAS, Fund. Tarragona 2017, i la col·laboració de la Fed. Mestral Cocemfe.

Aquesta tercera edició ha comptat amb la col·laboració d’institucions i empreses que s’han volgut sumar al projecte com són: l’Ajuntament de Tarragona, l’Oficina Jove del Tarragonès, El Port de Tarragona, la Diputació de Tarragona, l’Obra Social La Caixa, el Rotary Club de Tarragona, el Conservatori de Tarragona, la BASF i Comunicacció Social.