Arrels Sant Ignasi recull fons per renovar la bugaderia, el rober i la consigna

La bugaderia del centre obert d’Arrels Sant Ignasi, a Lleida, fa més de 1.600 serveis en un any. L’entitat té en marxa una campanya de recollida de fons per millorar-ne la instal·lació.

Heu pensat mai com ho fa una persona que viu al carrer sense les condicions de tenir una casa? Com us imagineu que es dutxa, esmorza o es renta la roba? Arrels Sant Ignasi fa cada any més de 1.600 serveis de bugaderia i ara té en marxa una campanya, ‘Roba neta’, de recollida de fons per renovar les rentadores i assecadores. La bugaderia, i també el rober i la consigna, són alguns dels serveis que l’entitat ofereix a les persones sense llar a Lleida.

Són serveis que es troben en el Centre Obert de l’entitat. És un centre de dia que té per finalitat afavorir la reinserció de les persones en situació de sense llar, acollint-los i acompanyant-los en el seu dia a dia. Les dutxes, rober, consigna, bugaderia i serveis d’atenció social serveixen per establir vincle amb les persones que ho necessiten i “donar caliu a la persona atesa, per tal que pugui refer al màxim possible la seva vida”, assenyalen des de l’entitat.

L’objectiu de la campanya és millorar la salut i benestar de les persones, a partir de reformar els recursos d’higiene que s’ofereixen des del projecte. Els serveis de bugaderia, rober i consigna funcionen de forma diària per poder cobrir les necessitats d’una persona que no té casa. Arrels Sant Ignasi va atendre el 2023 un total de 475 persones, seixanta més que l’any anterior.

L’entitat recorda que fer una aportació desgrava. Si, per exemple, es fa un donatiu de 200 €, se’n poden arribar a recuperar 160 € en la pròxima declaració de la renda.

Font: Arrels Sant Ignasi