Arrels Fundació necessita 120.000 euros per climatitzar el centre obert

La campanya ‘Dona aire a les persones sense llar’ busca la col·laboració ciutadana per convertir l’espai de l’entitat al cor del Raval, a Barcelona, en un refugi per a la calor de l’estiu.

Arrels Fundació ha llançat una campanya de recollida de fons per poder mantenir a una temperatura adequada el centre obert del carrer Riereta, a Barcelona, fins i tot quan a l’estiu fa molta calor. L’espai es converteix en refugi climàtic tot l’any, tant per a persones que dormen al carrer com per a les que no tenen un habitatge en condicions. Es converteix, de fet, en un lloc on poder descansar amb seguretat. Cada dia s’hi arreceren un centenar de persones.

“A l’estiu, qualsevol crit i soroll et desvetlla. No dorms gaire bé i després, durant el dia, costa trobar un lloc on poder descansar“, explica en Santi, una de les persones que acompanyen des d’Arrels. Té cinquanta-set anys i en va viure més de cinc al ras. Recorda especialment la duresa dels estius. “No es podia estar al carrer. Carregant la motxilla a l’esquena passava molta calor. Contínuament buscava l’ombra i a les nits dormia al parc de la Ciutadella, perquè hi havia més humitat i l’ambient era més fresc”, relata.

Trobar un espai confortable on descansar durant el dia, tant a l’estiu com a l’hivern, és molt complicat per a les persones que viuen al carrer. Així ho declaren 6 de cada 10 persones que l’entitat va enquestar l’any passat. Per aquest motiu, un dels objectius que s’han marcat és que el centre obert sigui un espai de descans ben adaptat a les inclemències del temps per a les persones que acompanyen. En el centre hi troben serveis bàsics, com dutxes, rober i consigna per guardar les seves pertinences. Entre gener i juny del 2024 hi han passat més de 1.500 persones.

‘Dona aire a les persones sense llar’ té l’objectiu de recollir 120.000 euros per convertir l’espai de l’entitat al cor del Raval, a Barcelona, en un refugi climàtic per a les persones sense llar que acompanya Arrels.

Una altra manera de col·laborar amb les persones sense llar és adquirint aquest ventall elaborat al taller d’Arrels, La Troballa (carrer Ample, 3, Barcelona). El ventall està fet de suro i recorda la duresa de viure al carrer.

Font: Arrels Fundació