Amics de la Gent Gran necessita voluntaris/es per a les “Vacances Amigues”

“Vacances Amigues” ofereix a tots els avis i àvies amb risc d’aïllament, la possibilitat de gaudir durant l’estiu d’unes estades amb companyia i atenció mèdica.

L’estiu és un dels moments de l’any més complicats per a la gent gran que pateix soledat. La calor afebleix encara més el seu estat físic, però sobretot, l’absència de veïns i de referents intensifica el seu aïllament. Per tal de poder combatre aquestes situacions, cada estiu, entre els mesos de juliol i setembre, Amics de la Gent Gran organitza diferents torns de vacances adaptades a les necessitats de la gent gran: “Vacances amigues”Aquests torns estan formats per 20 persones grans i 15 persones voluntàries.

El projecte “Vacances Amigues” ofereix a tots els avis i àvies amb risc d’aïllament, la possibilitat de gaudir durant l’estiu d’unes estades amb companyia i atenció mèdica lluny de la solitud de les seves llars. Aquestes vacances permeten a les persones grans sortir dels seus domicilis, gaudir de tallers i activitats i establir nous vincles d’amistat. Durant una setmana, comparteixen el seu dia a dia amb altres persones grans i amb un grup de voluntaris, majoritàriament joves, per promoure l’intercanvi generacional. Les estades es converteixen en un espai de convivència, d’oci i derecuperació anímica i física on es demostra que la possibilitat de conviure, malgrat pertànyer a generacions diferents, és totalment possible i satisfactòria.

Crida de voluntariat

Per tal de poder fer realitat el projecte d’Amics de la Gent Gran, la col·laboració dels voluntaris és fonamental. Ells són qui fan companyia a la gent gran, donen conversa, surten a passejar, juguen a jocs de taula…

Les dates i les destinacions de les sortides que es realitzaran durant les “Vacances Amigues” són les següents:

  • Casal La Salle (Calaf): 12 al 17 de juliol
  • Casa d’Espiritualitat Pare Claret (Vic): 26 al 31 de juliol
  • Casa d’Espiritualitat Maria Immaculada (Tiana): 9 al 14 d’agost
  • Casa d’Espiritualitat Josep Manyanet (Begues): 23 al 28 d’agost
  • Casal La Salle (Calaf): 5 al 10 de setembre

Si estàs interessat en ser voluntari pots contactar per telèfon al 93 207 67 73 o mitjançant un correu electrònic: info@amicsdelagentgran.org.

Col·labora-hi!

Les persones que vulguin contribuir econòmicament en la realització de les “Vacances Amigues” ja poden fer les aportacions. Amb una petita col·laboració pots ajudar a què una persona gran pugui gaudir d’un dia de vacances.