‘Col·labora contra el coronavirus’ serà un espai per fer xarxa entre les iniciatives de voluntariat sorgides arran de la pandèmia i el sector sanitari amb recursos per a la gestió de les emocions.
Alzheimer Catalunya ha engegat el portal web ‘Col·labora contra el coronavirus’, un espai en línia per crear xarxa entre les 1.300 entitats amb les quals treballen habitualment i totes les professionals que treballen amb col·lectius de risc. D’aquesta manera, el portal neix amb la voluntat d’acompanyar els equips de les residències que treballen amb persones amb Alzheimer i connectar-los amb les iniciatives solidàries de voluntariat sorgides durant la pandèmia i les demandes del sector sanitari.
Un dels recursos que ofereix el portal és una guia per a la gestió emocional, amb informació valuosa per a fer una bona gestió del dol així com propostes de teràpies gratuïtes. En aquest espai s’ofereixen manuals i contactes per a la gestió de les emocions de diferents entitats com la Fundació Paliaclínic o el Telèfon de l’Esperança i altres institucions com el Col·legi de Psicologia de Catalunya.
A més d’aquesta àrea, el portal web compta amb tres grans blocs: material sanitari, professionals i voluntariat. En primer lloc, en l’espai de material sanitari es recullen iniciatives d’entitats i de voluntariat per a la confecció de guants, mascaretes, bates i altres productes. En l’apartat de professionals, s’aglutinen ofertes de feina del sector, empreses de serveis i borses de treball. En últim lloc, el bloc de voluntariat mostra les xarxes de suport per cobrir les necessitats de les persones en risc.
Des de l’entitat han expressat que volen defensar la importància del benestar i la cura de la persona. “Hem volgut incorporar l’apartat de gestió emocional per a contribuir en la millora de la salut, ja que la pandèmia està generant situacions noves amb l’aïllament de les persones, sobrecàrrega de professionals i també de gestió del dol”, han afirmat des d’Alzheimer Catalunya en un comunicat.
La gestió de les emocions, clau en temps de confinament
Alzheimer Catalunya Fundació va néixer l’any 1988 i té com a missió treballar per a les persones diagnosticades amb demència i pels seus familiars més propers. En el seu directori de propostes per a la gestió emocional difonen iniciatives que se centren des del suport psicològic gratuït fins a recursos per facilitar la comunicació intrafamiliar.
El suport telefònic i en línia és un dels serveis més oferts dins d’aquesta secció. El servei One2One de l’Hospital del Mar, la Fundació PIMEC, l’Associació de Professionals de Salut Mental o Amics de la Gent Gran serien alguns dels projectes que ofereixen aquest servei per a diferents col·lectius.
D’altra banda, també hi ha propostes per connectar a les persones en l’àmbit online com un servei de psicoteràpia en línia de l’ISEP Clínic, l’Equip de Psiquiatria Vall d’Hebron o el Programa Vincles, que ofereix aplicacions per comunicar-se per videotrucades o missatges de vídeo i de veu.
Font: Xarxanet.org