#AjudalsaSomriure, una campanya per oferir ajuda odontològica als infants en risc d’exclusió

L’objectiu és recaptar fons que es destinaran a cobrir els tractaments dentals de fins a 300 infants en situació de vulnerabilitat.

Davant del fet que un 81,4% de les persones en risc d’exclusió social i amb problemes bucodentals no poden pagar-se els tractaments dentals, laFundació Sant Pere Claver i la Creu Roja han iniciat una campanya de micromecenatge sota el nom de #AjudalsASomriure per tal d’atendre fins a 300 nens i nenes que necessiten assistència odontològica.

Aquesta campanya sorgeix perquè la Sanitat Pública no cobreix una gran majoria dels tractaments odontològics i això provoca que molts infants es quedin sense una cobertura sanitària adequada, un fet que comporta grans conseqüències en l’edat adulta.

L’assistència que se’ls oferirà des de la Fundació Sant Pere Claver consisteix en proporcionar-los tractaments d’odontologia bàsics, com per exemple, intervencions d’higiene per indicació periodontal no estètica, obturacions en dents de llet o permanents, endodòncies o mantenidors d’espai. D’altra banda, Sant Pere Claver – Fundació Sanitària atendrà gratuïtament a la Clínica Dental fins a 300 nens i nenes de les famílies que es trobin en una situació de risc d’exclusió social.

Al seu torn, la Creu Roja s’encarregarà de seleccionar i derivar aquells infants que ja vinguin dels CAP de l’àrea metropolitana de Barcelona segons les seves necessitats.

D’aquesta manera, tal com descriu la iniciativa, amb donacions de 20 € es pot fer una neteja dental bàsica, de 30 € un tractament dental restaurador, amb 45 € un tractament del nervi i per cada 100 € recaptats es poden atendre fins a 5 nens i nenes.

La iniciativa és accessible a través de diferents plataformes, com les xarxes socials o bé el portal web de la campanya, dedicats a aquesta forma de recopilació de diners.

Font: xarxanet.org