Ajuda a Arrels Sant Ignasi a ser refugi climàtic

L’entitat lleidatana ha engegat una iniciativa per tal d’esdevenir refugi climàtic per aquelles persones que no tenen un lloc on salvaguardar-se de les altes temperatures durant l’estiu.

Durant els darrers anys les temperatures han anat augmentant amb onades de calor cada vegada més fortes. En aquesta estació a Lleida podem veure com se superen els 40 graus a l’ombra, cosa que fa insuportable sortir al carrer per fer qualsevol activitat. Però què passa amb aquelles persones que no tenen un espai on refugiar-se d’aquesta calor?

La pujada de les temperatures afecta principalment als individus més vulnerables de la societat com la gent gran o les persones sense sostre. L’any 2021 a Espanya 1.447 persones van morir per causes atribuïbles a l’excés de temperatures, i el problema s’agreuja quan es preveu que les onades de calor cada cop seran més constants.

Davant d’aquest panorama cal fer un canvi i adaptar-se a aquestes temperatures tenint una atenció especial en les persones que no tenen cap lloc per pal·liar aquests efectes de la calor. Per fer-ho, des d’Arrels Sant Ignasi han decidit engegar una iniciativa per esdevenir un refugi climàtic ampliant l’horari d’atenció al Centre Obert.

L’objectiu és oferir l’espai també els migdies de 13 h a 17 h, considerant que és la franja horària on les temperatures són més elevades. I també unes hores els caps de setmana. Aquesta ampliació d’horari començaria al juny i finalitzaria al setembre, per tant, també els mesos amb més onades de calor. 

Col·labora per aconseguir el refugi climàtic

Arrels Sant Ignasi necessita recaptar 10.000 euros que els permetin cobrir les despeses que comporten obrir l’espai unes hores més, són principalment mitjans de personal i atenció a les persones. Per ajudar a fer-ho possible s’han posat en marxa les següents opcions:

  • Fes un donatiu a:

La Caixa: ES92 2100 0004 4402 0116 0985

BBVA: ES65 0182 3401 3802 0178 5951

  • També pots fer una aportació a través de Bizum amb el codi 33638