Així s’han invertit les dotacions econòmiques del 7è Premi Lluís Martí al Valor Social

Les cinc entitats guanyadores ens expliquen a quin projecte han destinat el finançament rebut

L’any 2014 la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) va impulsar la convocatòria anual del Premi Lluís Martí al Valor Social amb l’objectiu de reconèixer aquelles entitats que promouen i fan créixer la Responsabilitat Social (RS). Després de set edicions són moltes les organitzacions d’arreu de Catalunya que han gaudit del finançament rebut a través del Premi per continuar tirant endavant els seus projectes.

Tot seguit us apropem les entitats guanyadores del 7è Premi Lluís Martí al Valor Social, una convocatòria que en aquesta edició ha acreditat els millors projectes en marxa que han incorporat una bona pràctica d’RS en matèria d’economia circular, reutilització, reaprofitament i consum responsable, i comptant amb la participació central de l’equip de voluntariat. 

Si la teva entitat vol presentar-se a la convocatòria del 2022, estigues molt atenta perquè ben aviat convocarem les bases i totes les entitats federades tindreu opcions de participar i endur-vos el Premi.

Categoria Catalana: CPS Francesc Palau

“El Premi Lluís Martí ha estat una sorpresa que ens ha omplert d’alegria i il·lusió i ens ha donat l’impuls econòmic que necessitàvem per a créixer en el projecte. Ha arribat en el moment més oportú, quan es feia evident la necessitat d’equipar-nos amb més i millor infraestructura”, explica Gimena González Busch, responsable del Projecte d-Fènix del CPS Francesc Palau, entitat guanyadora de la categoria catalana del Premi.


Gràcies al Premi Lluís Martí aquesta organització s’ha equipat amb dues màquines de cosir adequades als materials que treballen, facilitant-los i millorant la qualitat del producte que elaboren i donant-los independència respecte a la maquinària que solien compartir amb altres tallers del centre. A més, estan projectant reformes en el taller i planegen la contractació d’una persona perquè els ajudi en la producció.

La gerent del CPS Francesc Palau, Dámaris Morte, ha expressat que “es van alegrar molt al rebre el Premi, no només pel reconeixement a la feina, sinó sobretot per l’impuls que proporciona al projecte en benefici de les persones més vulnerables”. Per la seva part, Gimena González ha afegit que “estem infinitament agraïdes i tenim moltes ganes de continuar endavant amb idees, productes i, sobretot, aportant el nostre granet de sorra per a generar valor social i ajudar els qui més ho necessiten” ha afirmat Gimena González.

Aquest Premi ha estat finançat per  l’Associació de Voluntaris de CaixaBank i dotat en 4.000 €.

Categoria local Girona: Fundació Autisme Mas Casadevall

La Fundació Autisme Mas Casadevall és la guanyadora de la categoria local de Girona amb el projecte ‘Autisme: una condició per la vida’. Aquesta entitat destinarà principalment el Premi a la formació específica i bàsica en Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) per a les persones voluntàries que sol·licitin participar en l’entitat.

La dotació del Premi també servirà per cobrir les despeses ocasionades en les activitats terapèutiques que es desenvolupin a l’exterior com equinoteràpia, piscina o activitats esportives o de lleure. A més, contribuirà al treball i la millora de la salut, tant en benestar físic i emocional, com en l’afavoriment d’una producció i consum responsable.

Per a la Fundació Autisme Mas Casadevall la participació del voluntariat contribueix a reforçar la tasca, a donar suport i a generar coneixements i acceptació de les persones amb TEA.

Aquest Premi ha estat finançat pel Festival Strenes i dotat en 1.500 €.

Categoria local Lleida: Afanoc Lleida

Afanoc Lleida, entitat guardonada amb el Premi al millor projecte de construcció de comunitat local socialment responsable de Lleida, destinarà el Premi a mantenir els serveis d’atenció psicosocial que ofereixen de forma gratuïta a infants i adolescents amb càncer i les seves famílies.

La tècnica de l’Àrea de Voluntariat Lleida d’Afanoc, Victòria Cano, ha concretat que  aquest finançament servirà principalment per al servei d’atenció psicològica, ja que “arran de la pandèmia han augmentat les pors, les angoixes, el malestar en general de les famílies”.

Aquest Premi ha estat finançat per l’Arç Cooperativa i dotat en 1.500 €.

Categoria local Barcelona: Fundació Ateneu Sant Roc

La Fundació Ateneu Sant Roc ha pogut cobrir les diferents despeses del projecte transversal de Medi Ambient de l’Ateneu mitjançant el finançament rebut amb la categoria local de Barcelona del Premi Lluís Martí. En concret, durant el 2022 s’impulsarà una proposta transversal que ha fet l’equip de voluntariat del projecte: Som Natura.

Aquesta iniciativa consisteix en una intervenció i una exposició col·laborativa artística i reivindicativa adreçada a tots els grups de l’Ateneu o del barri que vulguin participar. Amb Som Natura es pretén prendre consciència de la natura que hi ha al barri, reivindicar espais verds i acció pel clima, transformar fotografies del barri en espais amb la natura que volen i fer una exposició conjunta transversal i intergrupal.

Aquest Premi ha estat finançat per Aigües de Barcelona i dotat en 1.500 €.

Categoria local Tarragona: Aprodisca

A les comarques de Tarragona l’entitat Aprodisca es va endur el Premi al millor projecte de construcció de comunitat local socialment responsable. El guardó ha permès a l’entitat donar continuïtat al projecte “les 3 Esses” de l’Ermita de Sant Josep de Montblanc.

S’han pogut incorporar dues persones amb especials dificultats: una és una nova contractació arran d’un curs d’hostaleria i l’altre és una promoció interna del projecte agroalimentari ecològic HORTUS APRODISCAe.

El Premi ha facilitat realitzar un pas més amb el projecte HORTUS, augmentant la visibilitat i comercialització dels productes ecològics, en què el voluntariat inclusiu d’APRODISCA ha estat partícip amb degustacions de productes, contacontes i altres activitats obertes a la comunitat i al territori.

Aquest Premi ha estat finançat pel Port Solidari i dotat en 1.500 €.