Premis Aprenentatge Servei 2023

Poden participar centres educatius i entitats socials que estiguin desenvolupant pràctiques d’ApS

La Xarxa Espanyola d’Aprenentatge Servei, la Fundació Edebé i l’ONG Educo amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Formació Professional, tornen a impulsar la convocatòria de caràcter estatal Premio Aprendizaje-Servicio 2023, que enguany arriba a la seva setena edició, adreçada a entitats socials, centres d’educació Infantil-Primària, ESO-Batxillerat i Formació Professional i Ocupacional, que estiguin desenvolupant pràctiques de aprenentatge servei.

Són pràctiques que uneixen èxit educatiu i compromís social. En elles, nens, nenes i joves s’impliquen en accions destinades a millorar el seu entorn al mateix temps que enforteixen coneixements, habilitats, actituds i valors: aprenen tot fent un servei a la comunitat.

  • Plantant arbres, aprenen sobre els boscos i el paisatge, la desforestació, el canvi climàtic…
  • Muntant una campanya de donació de sang, aprenen sobre els grups sanguinis, els components de la sang i la seva funció en l’organisme, les transfusions…
  • Creant un itinerari turístic amb codis QR, aprenen sobre el patrimoni artístic i urbanístic de la seva població, sobre història, sobre tecnologia mòbil…

I en totes aquestes experiències, a més, els nois i noies aprenen esforç, organització, treball en equip, presa de decisions, solidaritat, empatia, habilitats comunicatives…

Poden participar en els premis tots els centres educatius de l’estat espanyol públics, concertats o privats dels nivells d’infantil, primària, ESO, Batxillerat o Formació Professional. També poden participar les entitats socials que estiguin desenvolupant pràctiques d’ApS a qualsevol comunitat autònoma.

Els projectes es poden presentar en català, euskera, gallec i castellà. Hi ha temps fins al 30 de setembre 2023. S’acullen projectes de dos cursos acadèmics: el 2021-2022 i el 2022-2023.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc a Valladolid el divendres dia 15 de desembre de 2023, en el marc de la XVI Trobada Estatal d’Aprenentatge-Servei.