Premis Aprenentatge Servei 2021

Els premis fomenten la pràctica de l’Aprenentatge Servei i es dirigeixen a entitats socials i centres educatius

La Xarxa Espanyola d’Aprenentatge Servei, la Fundació Edebé i el Ministeri d’Educació i Formació Professional tornen a impulsar la convocatòria de caràcter estatal Premis Aprenentatge Servei, que enguany arriba a la seva setena edició, adreçada a entitats socials, centres d’educació Infantil-Primària, ESO-Batxillerat i Formació Professional i Ocupacional, que estiguin desenvolupant pràctiques de aprenentatge servei.

Davant de la situació crítica actual derivada de la pandèmia, han optat per contribuir a normalitzar la situació i seguir animant el desenvolupament de l’aprenentatge servei, precisament ara que les condicions són adverses, ja que es quan més valor ètic, social i educatiu tenen aquests projectes solidaris.

Són pràctiques que uneixen èxit educatiu i compromís social. En elles, nens, nenes i joves s’impliquen en accions destinades a millorar el seu entorn al mateix temps que enforteixen coneixements, habilitats, actituds i valors: aprenen tot fent un servei a la comunitat.

  • Plantant arbres, aprenen sobre els boscos i el paisatge, la desforestació, el canvi climàtic…
  • Muntant una campanya de donació de sang, aprenen sobre els grups sanguinis, els components de la sang i la seva funció en l’organisme, les transfusions…
  • Creant un itinerari turístic amb codis QR, aprenen sobre el patrimoni artístic i urbanístic de la seva població, sobre història, sobre tecnologia mòbil…

I en totes aquestes experiències, a més, els nois i noies aprenen esforç, organització, treball en equip, presa de decisions, solidaritat, empatia, habilitats comunicatives…

A través d’una web s’accedeix a tota la informació. Els projectes es poden presentar en català, euskera, gallec i castellà.

Enguany la convocatòria dels premis s’ha obert el 15 d’abril i es tancarà el 30 de setembre 2021. Ateses les circumstàncies de la pandèmia, acollirem també projectes fets al curs 2019-2020 i no solament al 2020-2021.

L’acte online de lliurament de premis tindrà lloc des d’Alcalà de Henares el divendres dia 17 de desembre, en el marc de la XIV Trobada Estatal d’Aprenentatge Servei.

Si coneixeu educadors i educadores implicats en desenvolupar el talent dels nens, nenes i joves al servei del bé comú… animeu-los a presentar el seu projecte!.