IV Concurs de Cinema de Ments Despertes

La temàtica de la filmació ha de tenir relació amb el que li pugui suggerir a l’alumnat el concepte ‘Salut Mental o Salut Emocional’

El Concurs de Cinema Ments Despertes organitzat per Grup SOM VIA promou la realització de curtmetratges sobre tot allò que pugui suggerir el concepte ‘ment desperta’. És un esdeveniment obert a l’alumnat que vol trencar amb els estereotips entre joves, com els que giren al voltant de la salut mental.

Una ment creativa és una ment desperta, aquest és l’eslògan que s’ha triat per a promocionar el Concurs entre l’alumnat jove.

La temàtica de la filmació ha de tenir relació amb el que li pugui suggerir a l’alumnat el concepte ‘Salut Mental o Salut Emocional‘. Per presentar-se cal omplir un full d’inscripció i fer el lliurament del curt abans del 6 de maig. Els vídeos no ha d’excedir els 8 minuts, inclosos els crèdits.

Un jurat expert en cinema i en salut mental escull els millors curts realitzats d’entre les escoles i centres educatius participants de Barcelona i rodalia. Valoren el seu missatge educatiu, originalitat, creativitat i realització.

El Concurs de Cinema Ments Despertes és un esdeveniment actiu i compromès, conduït per primeres i actuals figures de la pantalla i que genera un munt d’emocions i participació, així com un èxit de públic.

Les obres seleccionades es projectaran públicament en l’acte de lliurament de premis del Concurs de Cinema Ments Despertes en una gala que tindrà lloc el 16 de maig a les 11 h a l’Auditori CaixaForum.

Ments Despertes

El Programa Ments Despertes, que dona nom al Concurs, és un itinerari formatiu del Grup SOM VIA conduït per persones amb diagnòstic en salut mental. L’objectiu del Programa, a banda de crear participació comunitària amb els centres educatius i promocionar hàbits saludables, és trencar amb els estereotips al voltant de la salut mental entre l’alumnat jove. És el propòsit final del Concurs generar debat i actituds d’aprenentatge, creixement comunitari, també vital. Actituds crítiques, selectives, creatives i d’interacció en salut mental i emocional, fent servir l’audiovisual com a eina educativa.