Dilluns dels Drets Humans: Punitivisme o Justícia Restaurativa?

En aquesta primera sessió es compararan dos sistemes penitenciaris: el punitivisme i la justícia restaurativa.

El pròxim dilluns 13 de febrer se celebra la primera sessió del nou cicle de debats dels Dilluns dels Drets Humans. Sota el títol ‘Punitivisme o justícia restaurativa’, a la trobada es tractarà la polarització que hi ha en la societat sobre els dos sistemes penitenciaris.

Podria semblar que la noció de justícia restaurativa és cada cop més comuna i que s’està fent un lloc en diversos àmbits com el del dret internacional, el penitenciari o el de l’educació, però és realment així? Les darreres reformes del Codi Penal, per exemple, són un reflex de la polarització entre una part de la societat que cada cop demana mesures més punitives per donar resposta als delictes i una altra que cerca transformacions estructurals més profundes. El debat continua ben candent.

La sessió tindrà lloc el pròxim 13 de febrer a les 18:30 h al Centre Cultural La Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837, 08018 Barcelona).

Ponents

Els ponents de l’acte són:

  • Lidia Serratussell, cap de l’Àrea de Reparació i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. 
  • Aida C. Rodríguez, directora de Drets Socials i Justícia Restaurativa al Síndic de Greuges de Catalunya.

La moderadora és la periodista Sonia Calvó.

Per assistir a l’acte no és necessària inscripció prèvia.

Cicle dels Dilluns dels Drets Humans

Des de l’any 1998, Justícia i Pau i el Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) organitzen aquest cicle permanent de conferències. Més tard s’hi han incorporat a l’organització del cicle les entitats Mans Unides, Càritas Diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura.

En aquest Cicle es dona a conèixer, es debat i reflexiona sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món i es potencia les iniciatives i propostes per protegir i fer efectius aquests drets. El Cicle també promou una sòlida cultura dels drets humans en la nostra societat.