Convocatòria Holding the Key 2021

S’ofereix suport a iniciatives d’entitats que promouen la sostenibilitat social o ecològica de forma innovadora i holística.

Ja està en marxa la convocatòria ‘Holding the key 2021‘ impulsada per Lighthouse per oferir diferents suports a iniciatives d’entitats que promouen la sostenibilitat social o ecològica de forma innovadora i holística.

Lighthouse és una organització internacional que inverteix els seus esforços per a contribuir a la sostenibilitat social i ecològica a través de projectes participatius i la recerca transformadora.

Per què?

Al món hi ha moltes iniciatives que treballen per a la sostenibilitat i en les quals es connecten diverses dimensions socials i ecològiques.

Tanmateix, aquestes iniciatives sovint els falta l’oportunitat de (sense llargs i exigents processos de selecció):

 • Sistematitzar tot el que ja saben i reflexionar-hi per usar-lo de manera efectiva en el seu treball
 • Compartir tot allò que han après a través de la seva experiència amb altres grups de persones o iniciatives i connectar-se en xarxa amb aquestes
 • Rebre suport econòmic

Si us identifiqueu amb aquesta convocatòria, Lighthouse us vol conèixer i recolzar-vos, perquè podeu ser clau davant alguns dels més grans reptes amb què ens trobem com a éssers humans.

A qui es dirigeix

S’accepten candidatures d’iniciatives europees, que s’orientin a la sostenibilitat social i ecològica. Poden ser grups informals, associacions, un projecte de recerca participativa, etc. que actuï de manera local o internacional, en un o diversos aspectes de la sostenibilitat social i ecològica.

Què s’ofereix

 • Suport econòmic, de fins a 2.000 euros, per a les iniciatives seleccionades que tinguin una proposta concreta en què invertir aquests diners. Per exemple, es podria finançar la compra d’eines per a la creació d’un hort cooperatiu urbà o la impressió de pòsters per a un esdeveniment de sensibilització antiracisme.
 • Suport metodològic per a la recollida del saber produït en la vostra pròpia iniciativa. Per exemple: a través de metodologies transformadores en format de taller que pugui sistematitzar el coneixement acumulat de la vostra experiència, i al mateix temps, generar noves perspectives per als vostres objectius a llarg termini.

Lighthouse preparen una proposta dels formats, les sessions, els objectius, i pacten amb el vostre equip què pot resultar més útil. Els resultats són analitzats i explicats en formats accessibles com ara articles, infografies o vídeos animats. Aquests resultats són realitzats i finançats per Lighthouse, independentment dels 2.000 Euros de el suport econòmic.

 • Suport en la comunicació amb l’objectiu de contribuir ien la difusió de les vostres lliçons apreses, les vostres propostes clau, les vostres experiències que podrien ser replicades pel seu gran valor. Per a això Lighthouse publicarà els resultats de la sistematització dels vostres sabers a la seva web, prepararà una presentació per a una conferència o per a una trobada amb el govern local, o una acció de sensibilització en l’espai públic entre d’altres.

Segons el tipus d’iniciativa i els resultats, Lighthouse organitza formats creatius de comunicació i intercanvi amb altres iniciatives que puguin aprendre de la vostra o que puguin enriquir al vostre equip. Aquestes poden ser properes per temàtica o per zona geogràfica, entre d’altres.

 • Possibilitat de futures col·laboracions amb Lighthouse i la inclusió a la seva xarxa internacional d’iniciatives, grups, organitzacions i persones treballant de forma transdisciplinar, transcultural, creativa i innovadora per a un futur més sostenible.

Passes a seguir i dates

 • Descàrrega i omple el qüestionari (document PDF editable) en un dels idiomes disponibles: anglès, alemany, castellà
 • Rebràs una confirmació de recepció per correu electrònic
 • Les candidatures preseleccionades seran contactades per a una entrevista virtual durant el mes d’abril 2021. Aquesta entrevista es podrà realitzar en anglès, alemany o castellà
 • S’informarà les candidatures finalment seleccionades abans de 30 d’abril i es publicarà a la web de Lighthouse
 • Durant el mes de maig s’acordarà el pla de suport amb la iniciativa seleccionada i posteriorment es transferirà la quantitat acordada, i es concertaran trobades virtuals  o presencials per proposar i programar els altres tipus de suport
 • S’ha d’acordar una data de tancament amb les iniciatives seleccionades. Abans d’aquesta data de tancament, les iniciatives seleccionades enviaran una senzilla justificació de la despesa de diners i una altra, també senzilla, presentant el projecte per a la pàgina web de Lighthouse
 • Més endavant, es podrà contactar amb les candidatures seleccionades per a futures trobades amb altres candidatures seleccionades per tal de permetre sinergies comunes que puguin sorgir
 • Les candidatures seleccionades no podran presentar-se a futures convocatòries

Més informació