Convocatòria de propostes en el marc del Cos Europeu de Solidaritat per al 2023

El Cos Europeu de Solidaritat és un programa de la UE per a joves que vulguin participar en activitats solidàries en diferents àmbits que van des d’ajudar a persones desfavorides fins a contribuir a l’acció en matèria de medi ambient i salut, a la UE i arreu del món.

La Unió Europea impulsa la convocatòria de propostes de projectes solidaris i de voluntairat en el marc del Cos Europeu de Solidaritat per al 2023. Està oberta fins al 23 de febrer de 2023 per a projectes que tinguin lloc el mateix any i fins al 4 d’octubre de 2023 per als que es desenvolupin l’any següent.

Per al voluntariat en equip en àmbits d’alta prioritat la convocatòria està oberta fins al 8 de febrer de 2023, i pel voluntariat al Cos d’Ajuda Humanitària el termini de presentació finalitza el 3 de maig de 2023.

El Cos Europeu de Solidaritat és un programa de la Unió Europea l’objectiu del qual és crear oportunitats perquè els joves treballin com a voluntaris o col·laborin en projectes que beneficiïn a comunitats i ciutadans de tot Europa. L’objectiu ùltim del Cos Europeu de Solidaritat (CES) és reforçar la cohesió, la solidaritat, la democràcia, la identitat europea i la ciutadania activa arreu del món.

El projectes del Cos Europeu de Solidaritat són presentats i gestionats principalment per organitzacions.

Les prioritats del programa són les següents:

  • inclusió i la diversitat
  • protecció medioambiental, el desevolupamemt sostenible i l’acció pel clima
  • transformació digital
  • participació en els processos democràtics
  • promoció de la salut

Més informació