‘A només 2 metres de tu’: nova campanya de Càritas Catalunya

Cerca la solidaritat de la ciutadania després que les demandes d’ajuda s’hagin triplicat

Les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya han iniciat la campanya conjunta ‘Càritas, a només 2 metres de tu’ per explicar a la ciutadania la tasca que estan duent a terme en aquests últims mesos. “Ens hem trobat en una crisi sense precedents, que ens ha obligat a reestructurar la nostra acció social en pocs mesos”, ha explicat Francesc Roig, president de Càritas Catalunya.

Davant d’aquesta emergència, s’han triplicat les peticions d’ajuda que Càritas ha anat rebent en aquestes últimes setmanes. “Moltes de les peticions són de famílies que vivien al dia, i que abans de la crisi de la COVID-19 ja tenien una situació complicada”, ha indicat Roig. La paralització de l’economia ha suposat que moltes persones hagin perdut la feina que tenien en l’economia submergida, i en molts casos hi ha famílies que encara no han cobrat els ERTO. Davant d’aquesta situació, moltes persones s’han vist en la necessitat de recórrer per primera vegada a entitats com Càritas, per poder sostenir-se mentre no es reactiva l’economia.

És per això que l’entitat fa una crida a la solidaritat de la ciutadania perquè hi col·labori. “Tot i les distàncies marcades, ens necessiten més a prop que mai. Aquest virus ens obliga a separar-nos físicament, però mai aconseguirà allunyar-nos de cor”.

Font: Taula Tercer Sector