6 propostes per col·laborar amb la lluita contra el càncer

Arriba el moment d’agafar les agendes per apuntar-se a les diferents activitats que s’organitzen amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, que serà el 4 de febrer.

La campanya del Dia Mundial contra el Càncer duu aquest any el lema ‘Per unes cures més justes’ i torna a denunciar que la meitat de la població mundial no té accés als serveis sanitaris essencials. El mateix 4 de febrer, que és un dissabte, es fan jornades de conscienciació sobre el càncer en diferents municipis, però els dies abans i després també hi ha curses, altres activitats esportives i sessions de teatre per recollir fons.

El 29 de gener i organitzada per l’Associació Contra el Càncer a Girona es farà la novena edició de la tradicional cursa per recollir fons per investigar sobre la malaltia i mantenir serveis d’atenció a les persones que la pateixen.

La ‘Tradeinn Cursa Girona Contra el Càncer’, amb el lema ‘Posa’t en marxa i vine a creuar la meta contra el càncer!’, és una iniciativa pensada perquè hi pugui participar tothom. Hi haurà la caminada de 6,5 quilòmetres, que sortirà a les 9.30h i el preu de la inscripció és de deu euros; les curses infantils, que es faran a les 11h i per participar-hi s’hauran d’abonar vuit euros, i la cursa de cinc quilòmetres, amb sortida a les 9.30h i el dorsal costarà dotze eurosCal fer la inscripció.

La Sala Salamandra, de l’Hospitalet de Llobregat, i la discoteca Luz de Gas, de Barcelona, acolliran dos concerts en benefici de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya AFANOC. Tots dos concerts de ‘Rock pels Xuklis’ seran el 4 de febrer. El de la Sala Salamandra, amb les bandes Encanto de loco (tribut a El canto del loco), Hombres B (tribut a Hombres G) i Son de rosas (tribut a La oreja de Van Gogh), mentre que a Luz de Gas es farà un homenatge a la cantant Luz Casal.

Les entrades ja estan a la venda tant per al concert de l’Hospitalet de Llobregat, a les 19h, com pel de Barcelona, a les 21h.

  • Jornada ‘Plantem-li cara’, a Reus

Amb l’objectiu de conscienciar sobre el càncer la Lliga contra el Càncer de Tarragona i Terres de l’Ebre organitza la jornada ‘Plantem-li cara’ a la Llotja de Reus. Hi haurà conferències amb especialistes sobre temàtiques diverses i també activitats més disteses, com ara un vermut, música i lectures de textos amb experiències al voltant de la malaltia. La jornada es farà el dissabte 4 de febrer de 9 a 14h.

  • Jornada a Solsona

L’Associació Fènix d’ajuda i suport contra el càncer organitza per al dissabte 4 de febrer una jornada per a tots els públics a la plaça de la Catedral de Solsona. Entre d’altres activitats, hi haurà l’actuació de l’Escola de Dansa de Solsona, la lectura d’un manifest i l’encesa simbòlica d’espelmes.

La cursa ‘Run4Cancer’ es farà a les comarques Gironines el diumenge 5 de febrer. L’organitza la Fundació Oncolliga Girona i arriba a la novena edició. És una iniciativa solidària que té la particularitat que es fa en diferents municipis: Salt, Palafrugell, Navata, Porqueres, Olot, Planoles, Riudellots de la Selva, Tossa de Mar, Anglès, Bellcaire d’Empordà, Maçanet de la Selva i Flaçà – Sant Joan de Mollet. L’any passat, després de l’aturada per la Covid-19, hi van participar més de quatre mil persones.

Les inscripcions estan obertes i costen 10 euros.

Al Teatre Romea, de Barcelona, es farà el dilluns 6 de febrer una representació de l’obra ‘360 grams’ a favor de la Fundació Oncolliga Barcelona. És una obra d’Ada Vilaró, que va crear a partir de la seva experiència directa amb el càncer, i hi haurà la col·laboració especial de la pianista Clara Peya. ‘360 grams’ ha estat premiada amb el FITT noves dramatúrgies 2021 i amb el premi Territorio Violeta 2021.

Ja es poden comprar els entrades per la sessió al Teatre Romea.

Font: Xarxanet