5è concurs VoluntariARTE, dibuix i relat pel voluntariat

Es tracta d’un certamen promogut per la Plataforma del Voluntariat d’Espanya que té com a finalitat donar a conèixer la tasca voluntària entre l’alumnat de 6 a 18 anys. 

La Plataforma del Voluntariat d’Espanya (PVE) torna a organitzar el certamen infantil i juvenil voluntariARTE. Es tracta d’una iniciativa que combina l’art amb la solidaritat que té com a finalitat donar a conèixer la tasca del voluntariat a les aules.

Aquesta cinquena edició tracta una vegada més com l’alumnat de 6 a 18 anys veu la solidaritat. Per fer-ho, se’ls ofereix la possibilitat de reflexionar sobre el valor de la tasca voluntària a través del dibuix o del relat, les dues modalitats en què es basa el concurs. En funció de la modalitat que s’esculli, s’han de complir una sèrie de requisits.

Així, en el cas del dibuix, ha de ser en format A4, pot ser còmic, collage o dibuix i l’extensió mínima és de dues pàgines i la màxima de sis. Pel que fa al relat, el format també ha de ser A4 i l’extensió màxima és de dos fulls amb lletra Times New Roman mida 12.

Les bases del certamen estableixen que cada participant pot enviar fins a tres obres independentment de la seva modalitat, que tindran com a temàtica un dels deu àmbits del voluntariat: social, internacional i de cooperació al desenvolupament, cultural, esportiu, educatiu, social-sanitari, comunitari, d’oci i de temps lliure, ambiental o de protecció civil. D’altra banda, en el cas que el concursant sigui menor d’edat, els pares hauran d’autoritzar a través d’un formulari la participació del seu fill al certamen.

El termini de recepció de les obres ja està obert i conclou el proper 31 d’octubre a les 18:00 h. Un cop s’hagi tancat la convocatòria, un jurat format per col·laboradors de la PVE elegirà una obra per categoria i modalitat, a les que s’atorgarà un reconeixement i difusió.

L’enviament pot fer-se mitjançant correu electrònic indicant CERTAMEN a l’assumpte del missatge o bé per correu postal a l’adreça de la Plataforma del Voluntariat d’Espanya a Madrid (C/ Tribulete nº 18, local. 28012 Madrid).

Font: xarxanet.org