1a Fira de Consum Responsable

El Mercat Social participarà en aquesta Fira que pretèn omplir el Nadal d’economia social i solidària per potenciar un consum més responsable.

Des de l’any 2012 se celebrava als Jardinets de Gràcia la Fira d’Economia Social. Amb l’objectiu d’impulsar una economia plural, sòlida, cohesionada i responsable, s’engega aquest any la 1a Fira de Consum Responsable.

L’escenari de la Fira serà la Plaça Catalunya, on des de fa uns anys s’havia instal·lat una pista de gel. A més, també tindrà una major durada que la seva fira antecessora. Així, començarà el 19 de desembre i s’allargarà fins el 4 de gener des de les 10 h fins les 21 h. Només romandrà tancada el dia de Nadal, Sant Esteve i Any Nou, així com el dia 31 de desembre a partir de les 15h.

Amb aquesta iniciativa es pretén potenciar l’economia social i solidària, mostrant  productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que permeten practicar un consum responsable i de proximitat.

A la Fira s’hi podran trobar productes, serveis i un gran nombre d’activitats detemàtica diferent: alimentació; vestir; cultura/coneixement; formació; comunicació i informació crítica; oci lleure/turisme responsable; finances i assegurances ètiques i cooperatives; cuidar-se (salut i cures); energia i telefonia responsable; i altres serveis, producció i distribució responsables.

El Mercat Social a la Fira de Consum Responsable

Un dels projectes que participa a la Fira és El Mercat Social de la FCVS. Aquesta botiga en línia de productes i serveis d’entitats socials, surt al carrer a partir de les 15 h del dia 19 de desembre per apropar als més menuts jocs i joguines que fomenten l’economia solidària.

Els més petits de la casa podran conèixer, jugar i participar a l’activitat que ha preparat El Mercat Social: jocs educatius amb joguines solidàries com lestitelles de l’Associació d’Amics d’Ak Benn, l’encaixable de Plataforma per la Llengua, el nan casteller produït pel Taller Shalom…

Font: Xarxanet.org