L’Espai Gironès i 18 entitats promouen una campanya solidària per incentivar el voluntariat

Maria Solés, coordinadora de la Federació Catala de Voluntariat Social a Girona, presentarà la xerrada “Què és ser voluntari i donar el teu temps als demés”. 

El centre comercial Espai Gironès i divuit entitats i ONG’s de les comarques gironines portaran a terme una campanya solidària de l’1 de desembre al 5 de gener. L’objectiu de la iniciativa, que té per lema “L’Espai del Temps. Aquest Nadal dóna temps als que més ho necessiten!”, és estimular l’altruisme i promoure el voluntariat.

La intenció és sumar el màxim nombre de minuts de donació de temps per part de les persones que hi participin. En aquesta ocasió la campanya compta amb quatre padrins: la productora, guionista i directora de cinema, Isona Passola; l’actor, cantant i model Roger Berruezo; la cantant i actriu Elena Gadel i l’humorista i imitador Pep Plaza.

Una campanya amb una àmplia oferta d’activitats

Durant la iniciativa, a la planta baixa del centre comercial de Salt, s’habilitarà una zona per informar a totes les persones sobre els detalls de la iniciativa i què poden fer per col·laborar-hi. A més, s’han programat una seixantena d’activitats relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l’àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient. Així doncs, les persones que hi vulguin participar hauran d’escollir el projecte o projectes que prefereixin i el temps que hi volen dedicar. El temps mínim és de seixanta minuts.

A les instal·lacions de l’Espai Gironès s’elaboraran postals de Nadal per part dels nens que després s’enviaran a diferents entitats que col·laboren amb la iniciativa. També s’embolicaran joguines i roba que el Rei Baltasar entregarà el 4 de gener als nens del Casal dels Infants de Salt i als nois i noies ingressats al Centre de Montilivi de Girona.

Per altra banda, la iniciativa també comptarà amb conferències, documentals i espectacles per tal de conscienciar sobre la importància del voluntariat. Així doncs, Maria Solés, coordinadora de la Federació Catala de Voluntariat Social a Girona, presentarà la xerrada “Què és ser voluntari i donar el teu temps als demés”. També es projectaran dos documentals relacionats amb el món de la cooperació, com són “5 Days to Dance” (10/12 a les 12h) i “Aproved for Adoption” (17/12 a les 12h), tots dos amb entrada gratuïta. Finalment, també hi haurà espectacles infantils a càrrec de la companyia teatral La Minúscula per tal d’estimular el voluntariat entre els més petits.

Tot el desenvolupament de la campanya es podrà seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i de la seva web. Des de les entitats també es demana als participants que expliquin la seva experiència com a voluntaris a partir de l’etiqueta #jodonoelmeutemps.

Una iniciativa amb el suport de moltes entitats i institucions 

Les entitats i ONG’s que col·laboren amb el centre comercial són: Les Vetes i Nostra Llar de Salt; Mas Moner de Llagostera; el Centre Geriàtric Maria Gayde Girona; el Casal dels Infants de Salt; el Centre Educatiu de Montilivi de Girona; la Plataforma Educativa de Salt; la Fundació Catalunya La Pedrera;Càritas Girona; la Fundació Privada Banc dels Aliments; Terra Viva d’Olot;APAPE del Pla de l’Estany; APNAE; Fundació Mona de Riudellots de la Selva; l’Associació de Naturalistes de Girona; i l’Associació la Sorellona.

D’altra banda, també hi col·labora l’Ajuntament de Salt, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya.

 

Font: xarxanet.org