XI Jornada de voluntariat en l’àmbit de la salut

La Jornada, organitzada per la FCVS, serà un espai de reflexió, intercanvi i aprenentatge envers el voluntariat i la salut mental

Arriba l’11a edició de la Jornada de voluntariat en l’àmbit de la salut sota el títol “Voluntariat i salut mental” que se celebrarà el pròxim 25 d’octubre a la Casa del Mar de Barcelona. L’acte, organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) amb la col·laboració d’algunes entitats federades, vol ser un espai de reflexió, de sensibilització i d’aprenentatge compartit.

La Jornada pretén, per una part, donar eines als voluntaris i voluntàries que desenvolupen activitats adreçades a persones amb trastorn mental. Per l’altra, també busca explorar com es gestionen programes i equips de voluntariat de manera que siguin inclusius amb aquelles persones voluntàries que pateixen un trastorn mental.

A la primera part de la Jornada els assistants podran gaudir d’un espectacle de teatre fòrum, on es reflexionarà sobre la salut mental i el voluntariat. Tot seguit, el director de l’Àrea de Salut Mental de l’Institut de Treball Social i de Serveis Socials, José Manuel Cañamares, portarà a terme la ponència “Més enllà del diagnòstic: el voluntariat com a possibilitat”. A continuació, quatre tallers i espais de reflexió seran els protagonistes de la segona part de la Jornada.

Programa

Ja et pots descarregar el programa complert i els tallers i espais de reflexió!

A qui es dirigeix

La Jornada està adreçada, per una banda, a responsables i coordinadors d’entitats socials i tècnics de voluntariat d’entitats. D’altra banda, es dirigeix a voluntaris i voluntàries d’entitats socials. També es s’adreça a professionals d’equips assistencials de persones amb trastorn mental, així com a totes les persones i institucions que estiguin interessades en la matèria.

Inscripcions

L’entrada és gratuïta però és necessària inscripció prèvia.

Font: Xarxanet.org

Share Button