Una veu crítica i compromesa

MaMerceRoca 32 (1) copia

MARIA MERCÈ ROCA
Coordinadora FCVS a Girona
Voluntària a la Fundació Privada Oncolliga Girona

Em vaig decidir a presentar la meva candidatura com a coordinadora a Girona de la FCVS, ras i curt, perquè m’ho varen demanar. No va ser, doncs, una decisió meva -no se m’hauria acudit mai- sinó una petició que venia de dues persones a qui valoro i estimo -la Lluïsa Ferrer, presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, i la Maria Solés, coordinadora els últims vuit anys de la Federació a Girona. Coneixia també la Cristina Esteve, la tècnica territorial, i sabia que seria agradable de treballar-hi-. Els vaig dir que sí, doncs, perquè  als amics no se’ls pot dir mai que no. Així és com arribo a aquesta responsabilitat, i estic contenta de poder posar el meu granet de sorra perquè les coses vagin millor, perquè la gent visqui millor. Això és el que he procurat fer sempre des de la política i la literatura,  les  vocacions amb què he ocupat la meva vida.

M’agradaria, i hi posaré tot el meu afany, que les entitats federades de les comarques de Girona tinguin amb mi una relació sincera, fluida i còmplice. Voldria que jo mateixa i la Federació els siguem molt útils i els facilitem la feina que fan, que és molta i molt ben feta. Treballaré perquè hi hagi al meu territori més entitats federades, i també perquè les bondats del voluntariat entrin a les escoles i els joves vegin que fer voluntariat, que vol dir donar-se, és una molt bon a manera d’estar al món, i que això els marcarà per a bé tota la vida. I no cal dir-ho, també intentaré construir amb les empreses del territori lligams que ens enforteixin.

Però el que més m’agradarà de fer és aconseguir que el voluntariat no només siguin unes persones que ajudin les altres, sinó que sigui una veu crítica i compromesa contra les desigualtats. Així és com jo l’entenc. Així és com crec que ha de ser.

Molta feina, doncs. Però tinc al costat un equip magnífic que fa fàcil el que és difícil.

Share Button