Tot preparat per la 25a edició dels Premis Ateneus

premis_2_0El Born Centre Cultural és l’escenari escollit per la 25a edició dels Premis Ateneus que des de 1989 atorga la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Avui, 15 de desembre, a les 18.00h la Sala Moragues del Born Centre Cultural s’omplirà amb més de 250 persones que assistiran a la vint-i-cinquena edició dels Premis Ateneus, uns guardons que encara avui tenen com a objectiu donar visibilitat al moviment ateneístic i reconèixer els projectes que duen a terme les entitats culturals sense ànim de lucre. Presidirà l’acte el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la Consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, representants de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona i el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Salvador Casals.

Actualment els Premis consten de 6 categories, entre les quals n’hi ha 5 amb dotació econòmica: Foment a la Participació, que és una modalitat oberta al món associatiu; Mitjans de Comunicació, Creativitat Artística i Capacitat d’Innovació, que van adreçades a entitats membres de la Federació d’Ateneus; i el Jove, Proposa!, que és una modalitat oberta a tots els grups de joves entre 16 i 30 anys que vulguin dur a terme un projecte en un ateneu adherit a la Federació. La 6a categoria, sense dotació econòmica, és la novetat d’aquesta edició: un premi de Votació Popular que compta amb el suport del diari Ara. 

 
Reconeixement a la integració social
Per segon any consecutiu, els Premis Ateneus compten amb un reconeixement a la integració social que es lliurarà conjuntament amb la Federació Catalana del Voluntariat Social.Es reconeixen iniciatives que involucrin ateneus i entitats socials de Catalunya en l’àmbit de la integració social de persones amb diversitat funcional, física o intel·lectual, de persones amb risc d’exclusió, de persones afectades per problemàtiques socials i el treball dels voluntaris que les acompanyen.

Share Button