Setmana del Cor a Girona

0001-1La Setmana del Cor es fixarà en les cardiopaties congènites i enguany, gràcies a la col·laboració d’Aacic Cor Avant, també es posarà l’accent en les patologies dels infants.

La vintena edició de la Setmana del Cor de Girona, que se celebrarà de l’1 al 5 de junyes centrarà en les cardiopaties congènites. Gicor, associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor, s’ha unit amb l’entitat Aacic Cor Avant i, a més de fer prevenció de les malalties cardiovasculars en adults, també posarà l’accent en les patologies de naixement i en com conviure-hi durant la infància.

L’objectiu de la setmana és conscienciar la ciutadania dels riscos de les principals malalties cardiovasculars, especialment la cardiopatia isquèmica, les malalties vasculars cerebrals i la insuficiència cardíaca; i de la importància dels programes de detecció i intervenció contra els factors de risc.

Les jornades començaran amb la conferència “El cor, vàlvules i sentiments”, del periodista i escriptor Miquel Fañanàs, el dia 1 a les 19 hores a la sala d’actes de l’Hotel d’Entitats.

El dijous 2 i el divendres 3 de juny de 10 del matí a 7 de la tarda i el dissabte 4 de juny de 10 del matí a 1 del migdia, a la Plaça Miquel Santaló, l’AACIC CorAvant oferirà informació sobre cardiopaties infantils. També hi haurà un estand de prevenció sobre el càlcul del risc coronari amb les taules de Framingham – REGICOR, i un altre estand on estudiants de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona realitzaran demostracions de reanimació cardiopulmonar i ús del desfibril·lador.

0001 (1)-1La Setmana del Cor acabarà el 5 de juny amb la Marxa Gicor-GEIEG 2016, que compta amb la col·laboració del GEiEG. L’hora de sortida de la cursa és a les 9 del matí i el punt de concentració és el Pont de Pedra (c. Santa Clara).

Hi haurà dos recorreguts:

Marxa llarga: Rambla / font del Ferro / castell de St. Miquel (pista forestal i can Mistaire) / Rambla

Marxa curta: Rambla / Cul del Món / font del Ferro / camí dels Àngels / Cul del Món / Rambla

A més, durant tota la setmana, nou restaurants gironins oferiran menús cardiosaludables. El Pati de Can Marc, Restaurant Hotel Meliá, Restaurant Llevataps, Restaurant Vinil, Can Motes (Hotel Casa Anamaria), Restaurant Amaranta, Restaurant Rústik, Restaurant-cafeteria les Voltes de Bescanó, i Chapeau! Caffè Gastronomico són els establiments on es podrà provar el menú.

Share Button